Politie Zeeland


---

1557-2011 Fietser rijdt achterop auto, Hoek
Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur kwam er bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland een melding binnen van een verkeersongeval met letsel.

Volgens de melder was er een fietser achterop een stilstaande auto gereden. Ambulancemedewerkers waren al begonnen om de fietser eerste hulp te verlenen.

De bestuurder, een 54-jarige man uit de gemeente Tholen, gaf aan dat hij stil stond aan de uiterste rechtkant van het Boerengat in Hoek. Opeens hoorden hijzelf en zijn bijrijder, een 40-jarige man uit Steenbergen, een enorme klap achterin de auto. Toen bleek dat een fietser achterop de auto was gereden.

De fietser, een 52-jarige man uit Terneuzen, was aanspreekbaar en verklaarde dat hij aan de rechterkant van de weg was gaan rijden, omdat hem verkeer tegemoet kwam. Hij had de stilstaande auto pas gezien op het moment dat hij daar tegenaan reed.

De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep een gebroken heup op en zwaar letsel aan zijn neus. De man is opgenomen in het ziekenhuis.

1558-2011 Diverse meldingen zakkenrollers, Goes en Middelburg
Politie Zeeland waarschuwt voor zakkenrollers die actief zijn in de regio.

Woensdagmiddag werden door de Zeeuwse politie vijf aangiftes van zakkenrollerij opgenomen. Twee daarvan werden gepleegd in Middelburg, vermoedelijk in de Lange Delft en de Lange Geere.

Drie gevallen werden in het centrum van Goes gemeld in of nabij winkels in de Klokstraat, Schuttershof en de Heemskerkstraat.

In alle gevallen werden portemonnees weggenomen. Geen van de slachtoffers heeft iets gemerkt.

Let daarom op uw eigendommen: leg geen portemonnees bovenin boodschappentassen, laat uw tas niet onbeheerd achter en, op het moment dat u ziet dat iemand een dergelijke diefstal pleegt, bel dan direct 112 en geef het signalement van de dader door. Op die manier vergroot u de kans dat de dader snel gepakt wordt door de politie.