Politie Drenthe

Donderdag 22 september 2011

Provincie Drenthe, 22-09-2011

Aanhoudingen na straatoverlast

ASSEN Afgelopen week heeft de politie drie mannen van 18, 19 en 25 jaar uit Assen aangehouden. Ze worden verdacht van meerdere misdrijven de afgelopen tijd in Assen, zoals twee mishandelingen en bedreiging van vier mensen. Dat gebeurde op diverse plaatsen en tijden, maar allemaal op straat.

De drie maken deel uit van een grote groep jongeren die op meerdere plekken regelmatig voor overlast zorgt, waarbij strafbare feiten worden gepleegd.

Zo zijn mishandelingen gepleegd in de Van Riebeeckstraat en de Brinkstraat en zijn mensen bedreigd op het Koopmansplein en in de Maasstraat. Verder worden de drie verdacht van een straatroof waarbij een jongen van zijn GSM werd beroofd en werd er van iemand een gestolen telefoon gekocht. De drie zijn verhoord voor de feiten waarvan ze worden verdacht. De politie sluit meer aanhoudingen de komende tijd niet uit.

Winkeldief aangehouden

EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie een 34-jarige man uit Ter Apel aangehouden, die in een warenhuis aan de Chagallpassage enkele computerspullen had gestolen. De man kreeg na verhoor een boete van 170 Euro opgelegd.

Belangrijke getuigen zedenzaak nog niet gemeld

WESTERBORK In het onderzoek naar de zedenzaak in Westerbork zijn tot nu toe twaalf tips bij de politie binnengekomen. Op 14 september is in het programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak. De belangrijke geachte getuigen, een echtpaar, waar specifiek naar is gevraagd, hebben zich nog niet gemeld bij de politie. De politie verzoekt deze getuigen dringend of ze zich willen melden.

Automobilist onder invloed

EMMEN Woensdagnacht reed een 21-jarige man uit Emmen met de auto over de Boermarkeweg, terwijl hij had gedronken. Hij blies 330 en kreeg een bekeuring.

Politie onderzoekt overval dierenwinkel

COEVORDEN Woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur is een overval gepleegd op een dierenwinkel in de Friesestraat. Een nog onbekende man bedreigde de 19-jarige medewerkster en ging er met een geldbedrag vandoor. De man is weggerend in de richting van de Bakkersteeg. De dader is een donkere man met korte zwarte krulletjes die scheel kijkt. Hij droeg een bril, wijde spijkerbroek, blauw sportjack en witte gympen. Naar schatting is hij tussen de 20 en 30 jaar. De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben om zich te melden. Hetzelfde geldt voor mensen die iets kunnen zeggen over de mogelijke dader op basis van dit signalement. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.