Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 22-09-2011

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond werd een meisje beroofd van haar mobiele telefoon. De politie zoekt getuige(n).

Een 14-jarig meisje uit Utrecht stond omstreeks 22.10 uur met wat vrienden op de Van Swindenstraat. Eén van de aanwezige jongens trok op een gegeven moment plotseling de Black Berry uit de handen van het meisje en ging ervandoor.

Tijdens het wegrennen bedreigde hij het slachtoffer mondeling en waarschuwde haar niet de politie in te schakelen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag- en avond een algemene verkeerscontrole uigevoerd.

Tussen 16.00 en 21.30 uur werd in samenwerking met onder andere de Belastingdienst, de Vreemdelingenpolitie, de Gemeente en de verkeerspolitie een algemene controle in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg uitgevoerd.

Met het ANPR-voertuig van de politie (het automatisch scannen van kentekenplaten) werden 1815 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 51 hits op. Deze hits varieerde van het rijden zonder rijbewijs tot het open hebben staan van een boete. 230 Bestuurders moesten een blaastest afleggen. Tegen twee bestuurders werd een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Verder schreef de politie bekeuringen uit voor het hebben van een lekke uitlaat, gladde banden, het niet hebben van verlichting en het onverzekerd rijden. De ANPR-auto van de belastingdienst kreeg van de 1266 gecontroleerde autos 44 hits. Dit betrof hoofdzakelijk achterstallige heffingen. Ook werden zeven autos in beslag genomen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmorgen vond een aanrijding tussen een fietser en een meisje op een scooter plaats. Het meisje raakte gewond.

Een 16-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 08.05 uur op haar scooter over het Stationsplein. Uit tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige jongen uit Utrecht op zijn fiets aanrijden. De jongen wilde een ander fietser inhalen en kwam hierbij vermoedelijk op de weghelft van het tegemoetkomende meisje.

Hierdoor ontstond een frontale aanrijding tussen de jongen en het meisje op haar scooter. Zij raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen bleef ongedeerd.

Oplichter aangehouden

VLEUTEN De politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden omdat hij met valse papieren een rekening bij een bank wilde openen.

Omstreeks 11.55 uur kreeg de politie een melding van een bankinstelling aan de Nieuwe Vaart. Aan de balie stond een man die met valse papieren een rekening wilde openen. Het personeel herkende de man van eerdere keren dat hij geprobeerd had een rekening te openen. Ter plaatse zagen agenten een man bij de balie staan. Bij het zien van de agenten bedankte hij netjes het personeel van de bank en liep weg.

De agenten spraken hem aan en wilden hem controleren. De man begon plotseling hard te rennen. Na een korte achtervolging werd de 48-jarige man uit Den Haag aangehouden en voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het bureau.