Gemeente Zeist

bedrijventerrein Richelleweg

Voorrang voor Zeister bedrijven op bedrijventerrein Richelleweg

Op 20 juni 2011 is de verkoopprocedure gestart van de kavels op het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Richelleweg in Soesterberg. Bedrijven uit Soest en Zeist krijgen voorrang bij de toewijzing van de bedrijfskavels, in elk geval tot 1 oktober 2011. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich via de website van Hart van de Heuvelrug melden.

Bedrijventerrein Richelleweg wordt een hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein en ligt direct aan de afslag Soesterberg van de snelweg A28. De locatie is goed bereikbaar per auto en ligt naast de halte voor de snelbus tussen Amersfoort en Utrecht.

In totaal is er 10,1 hectare grond beschikbaar voor bedrijfsactiviteiten als transport, handel en industrie tot en met milieucategorie 4. Kantoorruimte is uitsluitend toegestaan als ondergeschikte nevenactiviteit. Niet toegestaan zijn detailhandel, business tot consumer, horeca en verkooppunten voor motorbrandstoffen. Detailhandel, die business tot business georiënteerd is, is wel toegestaan.

Ten aanzien van de kavels is er veel flexibiliteit. Locatie en stedenbouwkundige invulling geven de Richelleweg een sterke eigen identiteit. Voor lokale en regionale bedrijven biedt het bedrijventerrein de kans om zich met een nieuw en naar eigen inzicht ontworpen pand te onderscheiden. Het bedrijventerrein wordt hoogwaardig ontwikkeld, met extra aandacht voor duurzaamheidaspecten en de kwaliteit van de gebouwde en openbare omgeving.

Bedrijventerrein Richelleweg is onderdeel van het programma "Hart van de Heuvelrug". In dit programma werken 17 organisaties, waaronder de gemeente Zeist, samen aan een betere ruimtelijke kwaliteit. Groene ontwikkelingen in de regio worden hierbij gefinancierd met de opbrengsten uit zogenaamde rode projecten. Bedrijventerrein Richelleweg is één van die rode projecten.

Interesse of meer informatie?

Op de website van Hart van de Heuvelrug is meer informatie te vinden over de ontwikkeling van bedrijventerrein Richelleweg. Hier zijn onder meer het stedenbouwkundig plan en informatie over de uitgifte te downloaden. Bedrijven, die geïnteresseerd zijn in vestiging aan de Richelleweg, dienen op deze website ook een intakeformulier in te vullen. De verkoop van de kavels verloopt via de gemeente Soest (de heer J. Schokking, 035 - 609 3606, j.schokking@soest.nl).