Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Onthullingen van Vlaamse cabaretière Els de Schepper in nieuwe roman en onewomanshow

Niet geschikt als moeder! vanaf heden in de boekhandel, vanaf 3 november 2011 in Nederlandse theaters

Amsterdam, 22 september 2011 - Na 10 jaar afwezigheid komt Els de Schepper op veler verzoek terug naar Nederland. Zowel in haar onewomanshow als in het gelijknamige boek Niet geschikt als moeder! stelt de Vlaamse cabaretière zich openhartiger en kwetsbaarder op dan ooit tevoren. Tegemoetkomen aan een kinderwens blijkt niet evident voor een alleenstaande vrouw van veertig met onregelmatige werkuren.

Niet geschikt als moeder!
Wanneer Els de Schepper ongepland zwanger wordt, staat haar onafhankelijke leven op zijn kop. Als ze haar kindjes verliest, wordt het nog harder dooreengeschud. Maar de kinderwens is aangewakkerd en Els beslist om over te gaan tot adoptie. Dat blijkt niet evident voor een alleenstaande vrouw van veertig met onregelmatige werkuren. Er volgt een lange, bikkelharde en vaak ongelijke strijd en een confronterende reis langs kille verhoorkamers en slopende rechtbankzittingen tot bij de lijmsnuivende straatkinderen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. En wanneer Els eindelijk de toelating krijgt om te adopteren, wordt ze ziek.

Naast het boek Niet geschikt als moeder! toert de Vlaamse cabaretière met de nieuwe gelijknamige onewomanshow dit najaar langs diverse theaters. Er zijn 78 voorstellingen gepland, waarvan zeven in Nederland. Daar waar het boek de serieuze kant van haar verhaal belicht, staat de onewomenshow in het teken van hilarische personages, spectaculair stuntwerk, de mooiste liedjes en poëtische intermezzo's.

Els de Schepper
Els de Schepper maakt in Nederland en België sinds 1993 furore met haar onewomanshows. Met name in België rijst haar ster als een komeet en het Vlaamse publiek sluit de vurige artieste in het hart. Haar stijl getuigt van durf en vakmanschap en bracht bovendien het Vlaamse cabaret naar een nieuwe dimensie. Met haar Supervrouw! tournee boekte ze in 2007 meer dan 80.000 bezoekers. Dit maakte haar tot de snelst en best verkopende Vlaamse theaterartieste. In 2009 presteerde ze het om als eerste Vlaamse artieste in haar genre twee avonden op rij voor een uitverkochte Lotto Arena (Sportpaleis Antwerpen) te spelen. Op veler verzoek komt Els dit seizoen terug naar Nederland, de plek waar haar verschijning ooit al eens onuitwisbare indruk achterliet bij bewonderaars van Vlaams cabaret.

Niet geschikt als moeder! is vanaf heden te koop in de betere boekhandel of te bestellen via www.elsdeschepper.com.

De complete speellijst is te vinden op www.mojotheater.nl.

Niet geschikt als moeder!
Prijs: ¤ 17,95
Aantal pagina's: 210
NUR code: 402
ISBN: 9789079724024
Verschijningsdatum: september 2011

----------

Noot voor de redactie,