W Hotels Worldwide stelt vernieuwende Fashion Next voor aan de wereld

W Hotels blijft steun bieden aan opkomende modeontwerpers en zal voor het eerst 'What’s New and Next' voorstellen niet alleen in New York, maar ook in Londen, Moskou, Bangkok en elders.

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20110922 --

NEW YORK, NY – 7 september 2011 – W® Hotels Worldwide geeft vandaag het startschot voor de Mercedes-Benz Fashion Week in het Lincoln Center met de voorstelling van de Fashion Next-designers voor het voorjaar 2012. Vanochtend zijn zes ontwerpers, gespecialiseerd in uiteenlopende ontwerpideeën, van maatwerk in herenkleding tot omkeerbare jurken, geïntroduceerd door de pas aangestelde Global Fashion Director van W Hotels, Jenné Lombardo. De introductie vond plaats tijdens het ontbijt in W New York. Lombardo heeft zelf met zorg de zes ontwerpers gekozen voor het derde seizoen van Fashion Next, het mode-initiatief van W Hotels dat opkomende ontwerpers stimuleert en steunt. Met Lombardo aan het roer stelt Fashion Next nu voor het eerst in het bestaan van het programma dit opkomend talent voor aan een wereldpubliek. In het kader van dit initiatief zalW Hotels officiële presentaties van de zes ontwerpers organiseren in de 'Box' in het Lincoln Center. W zal dit seizoen ook aan ander, lokaal modetalent steun bieden tijdens een modeweek in Londen, Moskou en Bangkok. Tijdens de rest van het jaar krijgen alle geselecteerde Fashion Next-ontwerpers de mogelijkheid om te verblijven in W Hotels wereldwijd en met het W-merk samen te werken aan andere W-projecten voor mode en ontwerp over de hele wereld.

“Met de aanhoudende, internationale expansie van W Hotels hebben wij de fantastische kans om een platform te bieden om 'what’s new and next' in de modewereld te steunen en voor te stellen”, aldus Eva Ziegler, Global Brand Leader van W Hotels Worldwide en Le Méridien. “Wij nemen W Hotels Fashion Next voor het eerst mee op wereldtour. Dit zal ons in staat stellen ons standpunt over mode te delen met W-gasten en de plaatselijke bevolking wereldwijd.”

W Hotels biedt steun aan zes opkomende ontwerpers tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in New York.

De ontwerpers van Fashion Next dit seizoen vertegenwoordigen allerhande stijlen en invloeden, van de laatste snufjes in digitaal bedrukken tot echt vrouwelijke kledingstukken in handgeverfde zijde.

Bibhu Mohapatra

Bibhu Mohapatra was al op jonge leeftijd in mode geïnteresseerd. In 1996 is hij naar New York City verhuisd om te studeren aan het Fashion Institute of Technology (FIT). Hij studeerde af één jaar later met de ontvangst van de felbegeerde 'Critic’s Award for Best Evening Wear Design'. Hij heeft nu zijn zevende collectie van confectiekleding onder zijn naamlabel, met elegante designs geïnspireerd op de levendige kleuren en stoffen van zijn geboorteland India.

Nomia-

Designer Yara Flinn begint nu haar derde seizoen bij Nomia. Zij is 29 jaar oud en werkt in New York. In haar stadsstijl ontwerpt zij sluike, nauwsluitende jurken, jumpsuits en bloezen in stoffen, zoals rekbare zijde.

Juan Carlos Obando

Juan Carlos Obando is een autodidact in modeontwerp. Hij is begonnen met op jacht te gaan naar oude kledingstukken en die uiteen te halen. In 2008 stelde hij voor het eerst zijn werk aan het publiek voor na een privéshow met de hoofdredacteur van Vogue, Anna Wintour. Zijn eerste collectie veroorzaakte zoveel opwinding dat hij werd genomineerd voor CFDA/Vogue Fashion Fund. Juan Carlos werkt in Los Angeles en is nu lid van de CFDA (Council of Fashion Designers of America).

Michael Angel

Sinds het debuut van zijn collectie blijft Michael Angel, de ontwerper uit New York, bewondering opwekken in de mode- en de kunstwereld en kijkt de hele sector met aandacht toe op zijn avant-gardegebruik van digitale bedrukking. Met zijn mix van textuur en kleur maakt hij unieke stukken die onmiskenbaar energie uitstralen.

Electric Feathers

Leana Zuniga, de ontwerper van Electric Feathers, wil hedendaagse ontwerpen maken die tijdloos en veelzijdig zijn. Haar lijn bestaat uit unieke stukken die meer bieden dan het oog laat zien. De meeste van haar handgeverfde jurken en rokken zijn omkeerbaar of hebben meer dan één gebruik.

Rochambeau

Rochambeau heeft drie ontwerpers voor herenkleding: Michael Venker, Joshua Cooper en Laurence Chandler. Van de lijn druipt de liefde van de ontwerpers af voor design en hun gedeelde visie van unieke herenmode.

Fashion Next op wereldtour

Voor de eerste keer in het bestaan van het W-merk zal Fashion Next dit seizoen op wereldschaal worden vertoond, met ontwerpers in de kijker tijdens modeweken in New York City, Londen, Moskou en Bangkok. Zowel in Londen als Moskou werkt Global Fashion Director Jenné Lombardo samen met twee internationaal beroemde‘Fashion Insiders’ voor de keuze van zes opkomende ontwerpers, drie uit Londen en drie uit Moskou. Iedere Fashion Insider zal een film draaien over Fashion Next, het initiatief van W Hotels, werk van de drie ontwerpers en gesprekken met Lombardo. De films worden getoond aan het begin van de modeweek in Londen in september en de modeweek in Moskou in oktober.

Fashion Next zal dan vertrekken naar ELLE Fashion Week in Bangkok in Thailand, momenteel een van de beroemdste events in de modewereld in Azië. Lombardo zal samenwerken met ELLE Magazine Thailand om een opkomende Thaise ontwerper te zoeken voor W Hotels Fashion Next.

Bij W Hotels wordt mode gevierd

Fashion’s Night Out – 8 september 2011

W New York - Times Square viert de derde jaarlijkse Fashion’s Night Out met de fototentoonstelling 'Between Us, A Model’s Life', een exclusieve verzameling foto's van Annemarieke van Drimmelen, het Nederlandse model en nu modefotograaf. Presentatoren zijn Global Fashion Director van W Hotels Jenné Lombardo, Ivan Shaw, directeur Fotografie bij Vogue, de curator van de tentoonstelling, juwelenontwerper Zani Gugelmann, en van Drimmelen. Er is ook een pop-up-bazaar, met producten voor verkoop van ontwerper George Esquivel en Fashion Next-ontwerper Juan Carlos Obando. Het sensationele Franse duo Miaou Mix zal er zijn met zijn wereldberoemde live-dj-set.

Volg W Hotels van New York op Twitter op www.twitter.com/WHotelsNYC. #WHotelsFASHION
Fashion Next met optreden van Katy B. in het Lincoln Center – 12 september 2011

Als hulde aan de ontwerpers van Fashion Next voor dit seizoen presenteert W Hotels een exclusieve set van de Britse zangeres en liedjesschrijfster Katy B de avond vóór het debuut in de VS van haar gevierde album On A Mission. Het liveoptreden vindt plaats op maandag 12 september in de 'Box' tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in het Lincoln Center van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Meer informatie over W Hotels Fashion Next kunt u lezen op www.whotels.com/fashion.

W Hotels Worldwide

W Hotels is een eigentijds, op design gebaseerd lifestylemerk en de vernieuwer in de sector met 41 hotels en congres- en vakantiecentra, inclusief 14 woonverblijven met het W-merk, in de meest bruisende steden en op de meest exotische bestemmingen ter wereld. W Hotels is inspirerend, iconisch, vernieuwend en invloedrijk en biedt het ultieme als het gaat om toegang tot de top, met een unieke mix van vooraanstaand design en passie rond mode, muziek en entertainment. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring geïntegreerd in de fijngevoeligheid van het merk door middel van moderne restaurantideeën, glamour in entertainment, stijlvolle winkels, de eigen wellness en inspirerend verblijf. W Hotels heeft reeds meer dan 12 jaar bewezen succes en is volgens plan om aan het einde van 2013 meer dan 50 hotels te bezitten. W Hotels zijn aangekondigd voor Parijs, Guangzhou, Milaan, Shanghai, Singapore, Abu Dhabi, Bangkok, Athene - Astir Palace, Muscat, Mumbai en Sante Fe, Mexico. Congres- en vakantiecentra van W zijn te verwachten in Verbier en Riveria Maya in Mexico. Meer informatie kunt u lezen op www.whotels.com. Om de W Hotels-lifestyle 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 per jaar te beleven, gaat u naar www.wresidences.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersoon voor de pers:
Katherine Hurd
PR Consulting
212.228.8181

Katherine@prconsulting.net