Isobar lanceert eigen webcare-applicatie CoAct


Efficiënt webcare oppakken binnen een team

AMSTERDAM, 20110922 -- Full service communicatiebureau Isobar, onderdeel van Aegis Media, introduceert vandaag een eigen webcare-applicatie genaamd CoAct. Deze app is nog in bèta-fase, maar exclusief beschikbaar voor klanten van Isobar die een nieuwe stap willen zetten richting online klantenservice. CoAct maakt het makkelijk voor organisaties om binnen een team webcare op een efficiënte manier op te pakken.

CoAct is een web-based applicatie die het mogelijk maakt om met een team de sociale kanalen van een organisatie te beheren en monitoren. Hierin kan een organisatie content publiceren op onder andere Facebook en Twitter. Behalve het beheren en monitoren kunnen er ook uitgebreide rapportages worden gemaakt, inclusief sentimentmeting. Vooral rondom belangrijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld een overname of lancering van een nieuw product, is het belangrijk om ook het sentiment te kunnen meten en beïnvloeden.

Dashboard

Het werken met CoAct maakt het gemakkelijk om vanuit verschillende afdelingen in een organisatie te reageren op verschillende actualiteiten. Taken kunnen met een klik toegewezen worden aan leden van een team, waarbij ook aangemerkt wordt dat ze in behandeling of afgehandeld zijn. In het dashboard is in één oogopslag te zien wat de maandelijkse activiteit rondom een organisatie is, op basis van mentions, eigen berichten en resultaten van ingestelde zoekopdrachten. Om in de gaten te houden wat er op andere kanalen dan de ingestelde social media kanalen gebeurt kunnen RSS-feeds worden toegevoegd.

Doorontwikkeling

CoAct App wordt actief doorontwikkeld tot een uitgebreide communicatie tool waarmee gedetailleerde inzichten gegeven kunnen worden in de community rondom een organisatie. CoAct zal op korte termijn uitgebreid worden met een koppeling met de Google Analytics API zodat het bereik van een bericht nog beter gemeten kan worden en gekoppeld kan worden aan doelen.

Meer weten?

CoAct is momenteel alleen beschikbaar voor klanten van Isobar. Toch meer weten over deze applicatie? Neem dan contact op met Stef de Jong voor een uitgebreide presentatie over wat CoAct voor u kan betekenen.