Begroting 2012 provincie Noord-Holland misleidend


HAARLEM, 20110922 -- In de Begroting 2012 van provincie Noord-Holland presenteert het provinciebestuur een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 15 miljoen euro. In werkelijkheid sluit de begroting met een nadelig saldo van 83 miljoen euro. Ook de weergave van de financiële positie is misleidend. Ook de voorafgaande jaarrekeningen van Noord-Holland waren misleidend. Volgens de jaarrekening 2010 was er in 2010 een voordelig saldo van 27 miljoen euro. In werkelijkheid leed de provincie in dat jaar een verlies van 120 miljoen euro. Over 2011 dreigt een verlies van 396 miljoen.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. L.W.Verhoef. Leo Verhoef doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de Provinciale Staten van Noord-Holland is te vinden op: www.leoverhoef.nl en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen dossier: "Dossier: Noord-Holland".

Meer informatie over de door registeraccountant drs. L.W.Verhoef geconstateerde boekhoudfraudes bij andere gemeenten en provincies en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Rekenkamer Amsterdam en Rekenkamer Rotterdam en anderen is eveneens te vinden op www.leoverhoef.nl





Ingezonden persbericht