Nominaties jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! bekend


BAARN, 20110922 -- Krijgt Eelde een parkbankje waarop scholieren en bejaarden elkaar kunnen leren kennen? Komt er een bankje in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn? Of staat er volgend jaar in Enschede een bankje waarop mensen in allerlei talen worden uitgenodigd te gaan zitten? ‘Ontwerp je eigen, unieke bankje en leg uit waar het moet komen te staan, wie erop zitten en waar ze het over hebben’. Dat was de opdracht van de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! - editie 2011.

Sociale cohesie


Onder het motto ‘Neem plaats’ sluit de jongerenwedstrijd dit jaar aan bij het thema sociale cohesie.

Uit de 120 inzendingen zijn er 20 genomineerd voor de eerste prijs. De organisator van de wedstrijd – Het Apostolisch genootschap – gaat de gemeente waar de winnaar woont vragen het ontwerp te realiseren.


Tentoonstelling

De namen van de genomineerden zijn bekend gemaakt op de wedstrijdsite: www.maakwatjeraakt.nl Hier zijn ook de inzendingen te zien.

De mooiste ontwerpen (waaronder die van de genomineerden) zijn van 4 november 2011 tot en met 4 januari 2012 te zien in de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Hier vindt ook de prijsuitreiking plaats: op 11 november 2011.


Maak wat je raakt!

Maak wat je raakt! is de jongerenwedstrijd van Het Apostolisch Genootschap. Iedere twee jaar vragen wij alle Nederlandse jongeren van 13 tot 17 jaar: maak iets dat laat zien wat jij echt belangrijk vindt. In eerdere edities van Maak wat je raakt! maakten jongeren filmpjes over een bijzonder verhaal in hun eigen omgeving en muntjes met gelukwensen.


Het Apostolisch Genootschap

Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar wortels heeft in de joods-christelijke traditie (www.apgen.nl). De leden ontmoeten elkaar in circa 80 gemeenschappen, waar ze zich bezinnen op levensvragen. Het genootschap is ondogmatisch, staat open in de samenleving en neemt eigentijdse en waardevolle inzichten graag ter harte. Met verwante levensbeschouwingen werkt het samen om deze inzichten in de samenleving te brengen (zie ook www.klaarvoorhetleven.nl en www.wereldwijdvoorkinderen.nl).