Plan Nederland

Canadese regering pleitbezorger van Wereldmeisjesdag

22 maart 2011

De regering van Canada heeft zich achter het initiatief van Plan geschaard 22 september in VN-verband uit te roepen tot Wereldmeisjesdag. Rona Ambrose, de Canadese minister van emancipatizaken maakte bekend dat de Canadese overheid het instellen van Wereldmeisjesdag gaat steunen.

Plan pleit voor een Wereldmeisjesdag om zo wereldwijd aandacht te vragen voor de achtergestelde positie van meisjes en de internationale gemeenschap op te roepen meisjes gelijke rechten en kansen te geven. Wereldmeisjesdag moet hieraan een positieve impuls geven.

Een delegatie van 13 meisjes uit landen waar Plan werkt, was onlangs op de 55^e vergadering van de VN Commission on the Status of Women in New York om te pleiten voor Wereldmeisjesdag. "Meisjes worden verwaarloosd, gediscrimineerd en gemarginaliseerd", zegt de Kameroenese Lil Shira, een van de Plan-gedelegeerden. "En ze hebben vaak geen idee dat ze ook rechten hebben. Wereldmeisjesdag betekent respect en erkenning van de waarde van meisjes voor de samenleving."
""

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20