BASF


* Social Media Newsroom

* Video- & Podcasts

* TV-Service

* Persvragen

300 Basisschoolkinderen gratis naar voorstelling Madame Curie & het geheim van de sidderende straal

Op donderdag 22 september speelt muziektheater Briza om 13:30 uur de voorstelling `Madame Curie & het geheim van de sidderende straal´ in het Posthuistheater in Heerenveen. BASF Nederland, onder andere gevestigd in Heerenveen, sponsort de voorstelling en biedt 300 schoolkinderen (8+) de kans om de musical gratis bij te wonen. Scholen kunnen zich via www.briza.nl aanmelden.

Internationaal jaar van de chemie

Speciaal voor het internationale jaar van de chemie maakte Muziektheater Briza uit Den Haag de spannende, humoristische maar zeker ook leerzame musical. Zoals de titel al suggereert staat Marie Curie centraal. Deze natuur- en scheikundige ontving precies 100 jaar geleden als eerste vrouw in de geschiedenis tweemaal de Nobelprijs.

De voorstelling laat op eigentijdse wijze zien welke rol chemie in onze maatschappij speelt. Leerlingen zullen ervaren dat ons dagelijks leven er zonder chemie heel anders zou uitzien.

Na afloop van de voorstelling is voor alle leerlingen een gratis DVD-box beschikbaar. Om het onderwerp verder onder de aandacht te brengen is er een speciaal ontwikkelde lesbrief beschikbaar die verschillende educatieve proefjes bevat die in de klas kunnen worden uitgevoerd.

Aanmelden

In de vestigingsplaatsen van zes vestigingen van BASF in Nederland vinden het komende najaar voorstellingen plaats. Kijk voor een overzicht op www.basf.nl.

Geïnteresseerde basisscholen kunnen zich aanmelden bij Muziektheater Briza: info@briza.nl.

Voorstellingen in vestigingsplaatsen van BASF

Het komend najaar vinden in de volgende vestigingsplaatsen van BASF Nederland BV voorstellingen van Muziektheater Briza plaats: Heerenveen, Arnhem, Maastricht, De Meern en Oosterhout. Ook zusterbedrijf BASF Polyurethanes BV is sponsor en maakt een tweetal voorstellingen mogelijk in Boxtel en Willemstad.

Over Briza

Briza wil jeugd en jongeren het plezier van muziek en dans bijbrengen en hun culturele horizon verbreden. Musici, dansers, technici en begeleidend personeel maken originele producties met thema's die belangrijk zijn in het leven van jeugd en jongeren. De producties bieden een goed handvat voor lessen op school en worden ondersteund door CD en lesbrief.

De laagdrempelige kunstvormen biedt kinderen vanaf jonge leeftijd de kans kennis te maken met de grote culturele verscheidenheid van onze samenleving.

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2010 een omzet van circa 63.9 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 109.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zurich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op het internet op www.basf.com of in de Social Media Newsroom op newsroom.basf.com.

Mediacontacten