Gemeente Brummen


Volgende besluitvormende raadsvergadering: 22 september 2011

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-09-2011)

Donderdagavond 22 september vindt weer een besluitvormende raadsvergadering plaats. De agenda telt 14 agendapunten, waarvan zes als bespreekpunt. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

De gemeenteraad neemt op 22 september een beslissing over het voorstel om wethouder H. Beelen aan te wijzen als lid van de Regioraad van de Stedendriehoek. Ook bespreekt de raad de nota Reserves en Voorzieningen 2011. Vier andere bespreekstukken zijn geen raadsvoorstellen, maar besluiten van het college waarover de gemeenteraad in debat wil gaan. Het gaat hierbij om de heroverweging van het besluit over woningbouw aan de Engelenburgerlaan in Brummen, de herijking van het woningbouwprogramma 2010-2019, het initiatief rondom de herontwikkeling van het terrein van De Vinkenweide in Brummen en de gemeentelijke bijdrage aan de capaciteitsuitbreiding van de A1.

Hamerstukken
Vier onderwerpen staan op de agenda met het predikaat hamerstuk. Dit wil zeggen dat de gemeenteraad een besluit neemt over dit voorstel zonder daarover tijdens de vergadering een inhoudelijk debat te gaan voeren. Meestal omdat dit voorstel kan rekenen op de steun van alle fracties in de raad. Het gaat hierbij om het vergaderschema van de raad voor het vergaderjaar 2012, Jaarverslag en Jaarrekening 2010 en de primitieve Programmabegroting 2012 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het vaststellen bestemmingsplan Ringlaan ongenummerd nabij de Mozartstraat in Eerbeek.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken kunt u vanaf vrijdag 16 september 2011 raadplegen en downloaden via de website www.brummen.nl. Ook kunt u vanaf dan een exemplaar van de agenda met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.

Extra raadsvergadering
Op donderdagavond 15 september 2011 is er overigens nog een korte openbare besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. Deze begint om 18.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanleiding is de (verlenging van de) toelating van de heer W. van Weteringen als tijdelijk vervangend raadslid. Dit raadslid neemt tijdelijk de werkzaamheden van het raadslid J. Holtslag waar, die vanwege ziekte tijdelijk niet in staat is het raadslidmaatschap in te vullen.