#sitemap Nieuws

Bijeenkomst dijkversterking Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk

Publicatiedatum : 12 september 2011
Wij werken aan de voorbereidingen voor de versterking van de Wieringermeerdijk en aan de versterking van de Omgelegde Stonteldijk. Ongeveer 16 kilometer stenen bekleding van de Wieringermeerdijk moet worden versterkt. Ook de stenen bekleding van de Omgelegde Stonteldijk is op een lengte van circa 1.4 kilometer afgekeurd. Wij gaan vanaf begin 2013 beginnen met de werkzaamheden.

Inspraakprocedure

Nu het project steeds meer richting de uitvoeringsfase gaat is het de hoogste tijd om de omgeving bij te praten. Vorig jaar is het voorkeursalternatief (VKA) vastgesteld: de huidige stenen bekleding wordt vervangen door een laag stenen waarvan de tussenruimten worden opgevuld met asfalt. Vervolgens is dit VKA technisch verder uitgewerkt tot een dijkversterkings-plan en hebben we de nodige vergunningen aangevraagd om het dijkversterkingsplan te kunnen uitvoeren. Vanaf 9 september liggen het dijkversterkingsplan, het milieueffect-rapport en de ontwerpvergunningen voor zes weken ter visie. Zienswijzen kunnen tot en met 20 oktober 2011 worden ingediend.

* Meer informatie over deze procedure (pdf)

Inloopbijeenkomst Wieringermeerdijk en de Omgelegde Stonteldijk

Nu het project steeds meer richting de uitvoeringsfase gaat is het de hoogste tijd om de omgeving bij te praten. Daarom organiseren wij voor de direct betrokkenen en belang-hebbenden op donderdag 22 september een inloopbijeenkomst in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur kan iedereen vrij inlopen en zich laten informeren over de laatste stand van zaken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u op werkdagen contact opnemen met Marjolein Boeckhorst, projectondersteuner bij het hoogheemraadschap, via telefoon-nummer 072-582 7532 of via de mail m.boeckhorst@hhnk.nl.
© Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - Proclaimer