Gemeente Veenendaal


Inspraakavond herinrichting Vijgendam

De gemeente organiseerde op 4 april 2011 een zogenaamde beginspraakavond voor de herinrichting van de Vijgendam. Op donderdag 22 september om 19.30 uur wordt het voorlopige ontwerp gepresenteerd aan omwonenden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Het voorlopige ontwerp
Op de beginspraakavond hebben omwonenden aangegeven hoe zij de straat ingericht zouden willen zien. De volgende aandachtspunten kwamen daarbij aan bod:

* Vijgendam autoluw

* Verkeersveiligheid

* Hoofdfietsroute

* Groenstructuur

Twaalf geïnteresseerden hebben op 10 mei 2011 deelgenomen aan een ontwerpsessie. Voorafgaand aan de ontwerpsessie is op initiatief van de bewoners zelf een schetsontwerp voor de herinrichting van de Vijgendam gemaakt. Naar aanleiding van de ideeën uit de beginspraakavond en de ontwerpsessie, is een voorlopig ontwerp opgesteld.

Procedure
Na de inspraakavond wordt het voorlopige ontwerp, aangevuld met opmerkingen, verwerkt tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp wordt door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

Aanmelden
Heeft u een uitnodiging ontvangen en wilt u zich nog aanmelden om op 22 september aanwezig te zijn? Meld u zich dan vóór 19 september aan per mail via herma.van.rijswijk@veenendaal.nl. In het mailbericht graag aangeven met hoeveel personen u komt. We kunnen de zaalopstelling dan afstemmen op de verwachte groepsgrootte.

Verhinderd?
Het kan zijn dat u niet in de gelegenheid bent om op deze avond aanwezig te zijn, en toch uw mening of ideeën wilt geven. U kunt dit doen door uw reactie schriftelijk aan de gemeente te sturen, ter attentie van Herma van Rijswijk, vóór 22 september 2011. U kunt dan gebruik maken van het antwoordformulier.

Contact
Als u vragen heeft over de inspraakavond of over de voorgenomen plannen kunt u contact opnemen met de heer R.J.G. Ankone. Zijn telefoonnummer is (0318) 538 502.