Amsterdam RAI

BREEAM-NL Challenge: Building Holland daagt bouwwereld uit

9-9-2011 In aanloop naar Building Holland 2012 lanceert de vakbeurs voor ontwerp en bouwtechniek voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming de BREEAM-NL Challenge. Met de challenge daagt Building Holland de bouwwereld uit om met alternatieve oplossingen te komen binnen het schetsontwerp van het nieuwe Scheldepleingebouw van Amsterdam RAI; een flexibele congres- en kantoortoren. Inzenders van passende oplossingen maken kans om opgenomen te worden in het bestek van het nieuwe RAI-gebouw. Building Holland wordt gehouden van 17 tot en met 19 april 2012 in Amsterdam RAI.

Pagina-inhoud
Amsterdam RAI behoort tot de meest duurzame beurs- en congreslocaties van Europa. Om deze positie te behouden, wordt bij de totstandkoming van het nieuwe Scheldepleingebouw gekozen voor het BREEAM-NL excellent niveau. BREEAM-NL is het keurmerk voor duurzaamheid en wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC).

Voor de realisatie van dit ambitieuze nieuwbouwplan van Amsterdam RAI wordt samengewerkt met Benthem Crouwel Architects en ingenieursbureau Nelissen. Het schetsontwerp van het Scheldepleingebouw wordt de komende maanden uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Beursmanager Nynke Lipsius van Amsterdam RAI: "Wij dagen de markt uit om met alternatieve oplossingen te komen binnen het schetsontwerp van het Scheldepleingebouw. Hiervoor wordt een aantal onderdelen van het gebouw gepresenteerd aan de markt met de vraag wie innovatieve oplossingen denkt te kunnen aandragen, waardoor een nog hogere duurzaamheidsscore voor het gebouw wordt bereikt. De winnaar van de BREEAM-NL Challenge maakt kans op daadwerkelijke toepassing van zijn aangedragen oplossing. De vakbeurs Building Holland is een platform voor technische oplossingen in de bouwsector. Door de challenge biedt Building Holland de markt een kans om zijn expertise op het gebied van duurzaamheid extra onder de aandacht te brengen."

Lancering tijdens de kick-off van de Dutch Green Building Week op 19 september
Op 19 september aanstaande wordt tijdens de kick-off van de Dutch Green Building Week de BREEAM-NL Challenge aan de hand van het schetsontwerp van het Scheldepleingebouw gelanceerd door Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architects in samenwerking met de DGBC. De BREEAM-NL Challenge wordt een jaarlijks terugkerende wedstrijd.

Aanmelden en meer informatie
Op 22 september aanstaande vindt in Amsterdam RAI een informatiebijeenkomst plaats voor bedrijven die geĂŻnteresseerd zijn in deelname aan de BREEAM-NL Challenge.
Aanmelden kan via www.buildingholland.nl. Hier treft u ook meer informatie over Building Holland aan.

Noot voor de redactie,