Veilig Verkeer Nederland

Verkeersouders Veendam en Echt winnen VVN-prijs

woensdag, 14 september 2011

Verkeersouders Echt Verkeersouders Gretha de Wit uit Veendam en Anita Breukers en Suzanne Roebroeks uit Echt hebben de VVN-prijs gewonnen voor hun projecten. Deze prijs hebben jongerenambassadeur Jasmine Sendar en producent Erik van der Hoff tijdens het spelprogramma Ron's Grote Ganzenbord in december 2010 bij elkaar gesprokkeld voor het project verkeersouders. Alle verkeersouders konden ideeën inzenden om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren.

Anita Breukers en Suzanne Roebroeks, verkeersouders van de BS Patricius Pey in Echt (Limburg), vinden het belangrijk dat er een permanent verkeersplein komt op de speelplaats voor de onderbouw. Leerkrachten kunnen dan aan deze groepen bijvoorbeeld tijdens de gym of in het speelkwartier verkeersles geven. Op 7 september overhandigden wethouder Pustjens en voorzitter René Verheggen van VVN-district Limburg een cheque ter waarde van euro 5.000,- aan de school voor de realisatie van een permanent verkeersplein en de uitbreiding van de fietsenstalling.

Gretha de Wit is verkeersouder van de Mgr. Bakkersschool in Veendam. Zij heeft voor de school een bedrag van euro 5.000 gewonnen voor de realisatie van een verkeersschoolplein. Zo krijgende leerkrachten van de Bakkersschool meer mogelijkheden om praktische verkeerslessen te geven aan hun leerlingen. Op 22 september wordt de prijs overhandigd.