Gemeente Lisse

Feestweek in Lisse

14 september 2011
De kortebaandraverij

Van 22 tot en met 29 september is het feestweek in Lisse. De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken organiseert dan weer tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Om dit allemaal mogelijk te maken, zijn er verschillende verkeersmaatregelen en busomleidingen nodig.

Kijk voor het programma van de feestweek op de website van de Harddraverijvereniging. Hieronder ziet u op welke dagen er verkeersmaatregelen en busomleidingen zijn.

Verkeersmaatregelen

Zaterdag 24 september


* 9.00 - 17.00 uur: instellen eenrichtingsverkeer Loosterweg-Zuid ter hoogte van de Essenlaan en de Spekkelaan ter hoogte van de Van Lyndenweg. Verkeer naar Loosterweg-Zuid is mogelijk. Het verkeer komende vanaf de Loosterweg-Zuid wordt omgeleid via de Essenlaan en Achterweg-Zuid.

* 13.00 - 17.00 uur: afsluiting Randmeerstraat (van de Rooversbroekdijk tot aan de Grundelstraat), Rooversbroekdijk (van de Randmeerstraat tot aan de Centaurstraat), Centaurstraat en Grundelstraat.

* 07.00- 18.00 uur: afsluiting 1e Poellaan vanaf Fazantstraat/Poelwaaidreef tot kruising Laan van Rijckevorsel.

Zondag 25 september


* 9.00 - 17.00 uur: afsluiting Loosterweg-Zuid ter hoogte van de Essenlaan tot aan de Spekkelaan ter hoogte van de Van Lyndenweg.
* 10.00 - 18.00 uur: afsluiting Heereweg (van de Lindenlaan tot aan de Vuursteeglaan), Lindenlaan, Achterweg en Vuursteeglaan inclusief de fietstunnel.

* 10.00 - 18.00 uur: afsluiting parkeerterrein Heereweg/Bondstraat (Agathakerk).

* 12.00 - 19.00 uur: afsluiting Heereweg van Vierkant tot Grachtweg.
* 10.00 - 18.00 uur: afsluiting parkeerterrein Heemskerkplein.

Zondag 25 t/m vrijdag 30 september


* Van 25 september 0.00 uur tot 30 september 12.00 uur: afsluiting Haven, kruising Ruishornlaan/Grachtweg, Schoolstraat tussen Grachtweg en Hobahostraat en parkeerterrein op voormalig Heemskerkterrein.

Maandag 26 september


* 05.00 tot 19.00 uur: afsluiting Kanaalstraat (van de Julianastraat tot aan de Heereweg), Koninginneweg, Berkhoutlaan, Heereweg (van de Berkhoutlaan t/m 't Vierkant), Grachtweg, Kapelstraat en Meer en Houtstraat. Vanaf zondag 26 september 24.00 uur mag er in deze straten al niet meer worden geparkeerd omdat de jaarmarkt moet worden opgebouwd.

* 05.00 tot 19.00 uur: opheffing eenrichtingsverkeer Tulpenstraat en Lisbloemstraat.

Dinsdag 27 september


* 18.00 - 21.45 uur: afsluiting Bondstraat en Heereweg (Raadhuisplein).

* 19.00 - 23.00 uur: afsluiting deel parkeerterrein tussen Grachtweg en Kanaalstraat, achter restaurant Chefke's.

Donderdag 29 september


* 07.00 - 23.00 uur: afsluiting Heereweg (van Vuursteeglaan t/m Bondstraat).

Busomleidingen

Zondag 25 september 0.00 uur t/m vrijdag 30 september 16.00 uur


* Buslijnen 51, 55, 61 en de interliner 89 volgen een andere route. Komende vanaf de Oranjelaan rijden zij vanaf de halte Nassaupark door over de Gladiolenstraat, dan via de Laan van Rijckevorsel en via de 1e Poellaan naar de Poelpolder en zitten dan weer op route. Zondag vanaf aanvang dienst tot 19.00 uur rijdt lijn 50.
* Buslijn 50 rijdt na de halte Sportlaan verder over de Oranjelaan, de Gladiolenstraat en de Laan van Rijckevorsel naar de Heereweg, de voormalige tuinbouwschool. Vanuit de richting Sassenheim geldt de route andersom. Tijdelijke haltes ter hoogte van Nassaupark, Hyacinthenstraat en Marconilaan.

* Buslijn 59 komende vanaf Nieuw-Vennep rijdt een andere route. Na de Hyacinthenstraat rijdt de bus linksaf de Gladiolenstraat in, om dan via de Laan van Rijckevorsel en via de 1e Poellaan naar de Poelpolder te gaan. Daarna rijdt hij weer op route. De korte slag (deze gaat niet verder dan Lisse halte Anna Blamandreef begin/eindpunt), rijdt via de Poelpolder of via de voormalige tuinbouwschool aan de Heereweg, door de Poelpolder, zowel ochtend- als middagspits.

* Buurtbus 403 rijdt niet via de Molenstraat maar via de Julianastraat. Eindpunt is Nassaupark.

Donderdag 29 september 05.00 tot 22.00 uur


* Buslijn 50 rijdt niet langs de Heereweg (langs het gemeentehuis). Bussen 50 en 60 volgen een andere route. Komende vanuit Hillegom rijden de bussen tot aan de halte Sportlaan de normale route. Vervolgens rijdt de bus verder over de Oranjelaan, de Gladiolenstraat en de Laan van Rijckevorsel naar de Heereweg , de voormalige tuinbouwschool. Vanuit de richting Sassenheim geldt de route andersom. Tijdelijke haltes ter hoogte van Nassaupark, Hyacinthenstraat en Marconilaan.

Doorgang hulpdiensten van levensbelang!

De wegen/parkeerterreinen worden afgesloten met dranghekken. Verkeer mag hier niet doorrijden. Tegen en voor deze hekken mogen geen fietsen worden geplaatst en auto´s geparkeerd. De hulpdiensten verliezen veel (kostbare) tijd met het verplaatsen van fietsen als zij op weg zijn naar een melding. Op deze plekken is de wegsleepregeling van toepassing. Dit staat ook met borden aangegeven. Wij verzoeken u dringend geen fietsen en auto´s bij dranghekken te plaatsen!

Laden- en lossen Grachtweg

Van dinsdag 27 september 07.00 uur tot vrijdag 30 september 12.00 uur wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven in de Grachtweg tussen de Heereweg en de Schoolstraat en in de Achterweg tussen de Heereweg en de Lindenlaanom. Hierdoor kunnen (vracht)auto's vanuit de Heereweg de Grachtweg inrijden. Zo kan er toch worden geladen en gelost bij winkeliers op de Grachtweg.

Bereikbaarheid milieustraat

De milieustraat (de Meerlanden) aan de Vennestraat is op zaterdag 24 september van 8.00 tot 12.00 uur bereikbaar via de rotonde bij tuincentrum Overvecht.