Ingezonden persbericht


Wie zijn de Mr(s) Bus en Mr(s) Rail 2011?

Aanstaande donderdag 22 september maakt radiomaker en treinenliefhebber Erik de Zwart de Mr(s) Bus en de Mr(s) Rail 2011 bekend op station Hilversum. Het openbaar vervoer is de meest milieuvriendelijke vorm van mobiliteit en dagelijks zorgt het ov-personeel dat miljoenen mensen veilig en efficiënt van A naar B gebracht worden. Natuur & Milieu zet deze mensen door middel van de verkiezing daarom eens extra in het zonnetje. De verkiezing is georganiseerd in het kader van de Europese Mobiliteitsweek om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen.

Nominaties
Meer dan duizend mensen zijn door reizigers en collega's aangedragen als meest klantvriendelijke, behulpzame of goedlachse buschauffeur, trein-, tram- , metrobestuurder of servicemedewerker. Een deskundige jury met vertegenwoordigers van o.a. reizigersvereniging Rover heeft uit al deze stemmen twintig mensen gekozen die in aanmerking komen voor de titel van Mr(s) Bus en Mr(s) Rail 2011. Deze mensen zijn niet alleen geselecteerd op het aantal stemmen, maar ook op de bijzondere verhalen die hierbij horen.

Flirten in de bus of trein?
Natuur & Milieu heeft online een onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking met betrekking tot het openbaar vervoer. Zo is bijvoorbeeld gevraagd of mensen zich zorgen maken over de toekomst van het openbaar vervoer. Ook is gevraagd of reizigers wel eens flirten in de bus, trein, tram of metro of een praatje maken met medereizigers. De resultaten van het onderzoek worden op 22 september gepresenteerd.

Datum en programma:
Donderdag 22 september van 13.30 uur tot 14.30 uur. Het programma is openbaar en ziet er globaal als volgt uit:
- 13:30 uur: ontvangst

- 14:00 uur: bekendmaking Mr. Bus, Mrs. Bus, Mr. Rail en Mrs. Rail door Erik de Zwart
- 14:30 uur: einde en gelegenheid tot naspreken met winnaars, finalisten en organisatie

Locatie:
Station Hilversum, op het stationsplein aan de centrumzijde

De Mr(s) Bus en Rail verkiezing is een initiatief van Natuur & Milieu en wordt gesteund door de vervoersbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, GVU, Hermes, Nederlandse Spoorwegen, Novio, Qbuzz, RET en Veolia. Mijn OV-held is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek, die van 11 tot en met 22 september 2011 plaatsvindt.