Gemeente Dirksland


Twee lezingen vanwege verlichte molen- en boerderijenroute

Ter afsluiting van de verlichte molen- en boerderijenroute over Goeree-Overflakkee zijn er nog twee interessante avonden te bezoeken.

Op donderdag 22 september houdt boerderijkenner Gerbrand Hoek een boeiende presentatie over de grotere boerderijen en kleinere spulletjes in en rondom Ouddorp. Natuurlijk komen ook andere boerderijen van het eiland aan bod. De avond is in de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp en begint om 20.00 uur. Een half uurtje eerder staat de koffie al klaar. De toegang is gratis. Om enig idee te krijgen hoeveel belangstellenden er komen, vindt de organisatie het plezierig als u zich van te voren aanmeldt. Dat kan bij de Boerderijenstichting Zuid-Holland, via info@verlichteboerderijen.nl of door te bellen naar 06 30 01 30 37.

Heeft u zelf oude foto's van boerderijen en erven in Ouddorp en van overig Goeree-Overflakkee, wilt u die dan svp meenemen? Graag wil Gerbrand deze dan kopiëren om zo de historische fotocollectie van Goeree-Overflakkee compleet te maken.

Â
Op 26 september is er een avond over windenergie (vroeger en nu). Wim Bosdijk vertelt vanuit de Molenstichting Goeree-Overflakkee over de twaalf karakteristieke stellingmolens en grondzeilers op dit eiland. Na de pauze gaat directeur ir. Monique Sweep van windcoöperatie Deltawind in op deze bijzondere organisatie met hun windturbines die verspreid over het eiland staan. Hiermee wordt zoveel energie opgewekt, dat aan de elektriciteitsbehoefte van alle huishoudens van het eiland voldaan kan worden. Ook voor deze avond is de toegang gratis en is de inloop vanaf 19.30 uur. De avond zelf begint om 20.00 uur in molen De Korenbloem, Westdijk 1, Sommelsdijk. Aanmelden kan bij de Boerderijenstichting Zuid-Holland (info@verlichteboerderijen.nl) of telefonisch: