Belgische Federale Overheid


* Nocturnes van de Brusselse Musea

Nocturnes van de Brusselse Musea

Datum: 19 september 2011

Op donderdag 22 september 2011 gaat de 11e editie van de Nocturnes van de Brusselse Musea van start. Dit najaar kunt u elke donderdagavond maar liefst zes musea gaan verkennen. Op het programma staan rondleidingen, workshops, demonstraties, ontmoetingen met conservatoren, bezoek achter de schermen, ... En dit alles voor de democratische prijs van 3 euro per museum (of 1,50 euro voor wie jonger is dan 26). In sommige musea is de toegang volledig gratis.

Aan deze editie doen maar liefst 57 musea mee. Een absoluut record voor de Nocturnes, dat in de loop van de jaren een klassieker is geworden van het cultureel najaar in Brussel.

Tijdens de Nocturnes krijgt u de kans om de Brusselse musea op een geheel andere manier te ontdekken. In veel musea zijn er interactieve doe-activiteiten:

* In het Museum voor het Kostuum en de Kant kan u uw eigen borduurwerk maken.

* Zoetekauwen kunnen in het Brussels Museum van de Molen en de Voeding hun eigen bonbons maken.

* In de Koninklijke Bibliotheek van België wordt u voor één avond leerling-miniaturist of kopieerder van teksten.
* Het Charlier Museum keert terug naar de roots van de Zevende Kunst. Hier mag u uw eigen fenakistiscoop (de voorloper van de cinema) in elkaar knutselen.

Zoals elk jaar is er een Nocturnes-wedstrijd. Die ziet er dit jaar anders uit: de bezoekers worden uitgedaagd om de slogan van de volgende editie te bedenken. In de prijzenpot zitten lessen Aziatisch koken bij Mmmmh en duotickets voor de Musea van het Verre Oosten en het Jubelparkmuseum.

Meer informatie en het volledige programma vindt u op de website van de Nocturnes van de Brusselse Musea. Externe link