Politie Groningen

Donderdag 22 september 2011

Provincie Groningen, 22-09-2011

Tractor gevaarlijk op pad

GROOTEGAST Bij controle van het landbouwverkeer is een 35-jarige tractorbestuurder uit Oldekerk langs de kant van de weg gezet. De tractor met aanhangwagen vervoerde een kraan. Aan de kraan zat een maaikorf. De korf stak aan beide kanten enigszins uit. De messen van de maaikorf staken naar voren uit. Bovendien was de kraan met één sjorband vastgezet, terwijl voor die kraan minimaal zes banden nodig waren. De chauffeur moest de kraan beter vastzetten en de messen moesten afgeschermd worden. Voor de niet afgeschermde delen en de te brede lading kreeg de man een bekeuring. Voor het niet goed vastzetten, kreeg de man een waarschuwing. Landbouwvoertuigen zijn een gevaarlijke tegenstander in het verkeer. Ze zijn groot, zwaar en hebben vaak scherpe en uitstekende delen. Landbouwvoertuigen zijn relatief vaak betrokken bij verkeersongevallen. Daarom controleert de politie ook landbouwvoertuigen voor een veiliger verkeer.

Scooterbestuurder gewond

HAREN Een 58-jarige scooterbestuurder uit Paterswolde is woensdagavond gewond geraakt. De man reed over de Meerweg van Haren richting Paterswolde. Door onbekende oorzaak verloor de man de controle over zijn scooter en kwam ten val. Hij is met pijn aan gezicht en been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Woninginbraak met babbeltruc

ONSTWEDDE Een nog onbekende man en vrouw hebben woensdagavond op slinkse wijze goederen weggenomen uit een woning aan de Holte in Onstwedde. De man belde aan bij de woning en hield de bewoner enige tijd aan de praat. Na een tijdje verscheen de onbekende vrouw. Zij sprak een paar woorden met de man, waarna het tweetal wegging. Korte tijd daarna ontdekte de bewoner dat er een geldkistje was weggenomen. Het tweetal sprak Duits en voldoet aan het volgende signalement: man; licht getint, 25-30 jaar, donker haar. Vrouw; blank, 25-30 jaar, verzorgd uiterlijk.

De politie adviseert alert te zijn bij onbekende personen die aan de deur verschijnen. Bij verdachte omstandigheden kan altijd contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Tweetal aangehouden na mishandeling

STADSKANAAL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee jongemannen uit Stadskanaal, 22 en 24 jaar, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een 23-jarige plaatsgenoot in zijn woning te hebben mishandeld. Agenten troffen na een melding van ruzie het slachtoffer aan in zijn woning aan de Belgielaan. Hij had verwondingen aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verklaarde een woordenwisseling te hebben gehad met de twee anderen, waarna er is geslagen. Wat precies het aandeel van elk van de personen is, is nog onduidelijk. In de omgeving van de woning trof de politie de twee verdachten aan. Het tweetal was erg recalcitrant. De 22-jarige verzette zich bij zijn aanhouding en uitte bedreigende en beledigende woorden naar de agenten. De beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Bellingwedde, N367:aantal geregistreerde voertuigen: 698, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 153 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, K.J.de Vriezestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 329, aantal overtredingen: 131, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Lauwersoog, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Beneden Oosterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 744, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Losdorp, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 896, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Daarnaast heeft de politie woensdagavond op de Korreweg in Groningen gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal zijn 12 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Nu de dagen weer korter worden, wordt er weer intensiever gecontroleerd op fietsverlichting. Zorg voor uw eigen veiligheid en maak uw fietsverlichting in orde. Veilig thuiskomen heb je zelf in de hand. Kijk ook
opwww.rijksoverheid.nl/fietsverlichting.