Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 22-09-2011

Agent komt om het leven

OUDEWATER - Een 34-jarige agent van Politie Utrecht is woensdagavond 21 september tijdens zijn dienst om het leven gekomen.

De agent reed rond 19.10 uur op een dienstmotor naar Oudewater om ambulancepersoneel te ondersteunen bij een onwelwording in een woning. In een bocht op de Johan J. Vierbergenweg kwam hij in de berm terecht, botste vermoedelijk op een boom en raakte daarna te water.

Omstanders en collegas verleenden eerste hulp en er werd direct gestart met reanimatie. Bovendien kwam een traumahelikopter ter plaatse. De ernstig gewonde agent werd in kritieke toestand met de ambulance overgebracht naar het UMC, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Naar de toedracht van het ongeval wordt door de Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie onderzoek verricht.

Laptops

HARMELEN Een inbreker ging er in de vroege ochtend van donderdag 22 september voor de politie vandoor. Zijn buit bleef achter, maar hij wist te ontkomen.

Rond 04.00 uur zagen agenten op de Dorpsstraat in de verte een man met een fiets met een aantal tassen lopen. Toen de man de agenten zag, gooide hij de fiets neer en zette het op een lopen. De agenten zagen vervolgens dat in de tassen onder andere laptops zaten. Daarop zochten meerdere agenten onder andere met een warmtebeeldkijker naar de verdachte, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Rond 04.40 uur kreeg de politie de melding dat er een inbraak was gepleegd bij een pand aan het Spruit en Bosch. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat er onder andere laptops waren gestolen. Hoogstwaarschijnlijk waren dit de laptops die agenten rond 04.00 uur op de Dorpsstraat hadden aangetroffen.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van het Spruit en Bosch / Dorpsstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op woensdagavond 21 september zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 20.15 uur surveilleerde een agent in een onopvallende politieauto op de Rijksweg A2. Ter hoogte van Breukelen werd hij ingehaald door een automobilist, die zich zeker niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u hield. De agent ging achter hem aan en klokte de automobilist op een gemiddelde snelheid van 168 km/u. De man, een 37-jarige Brusselaar, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.