Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 22-09-2011

Scootercontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN - De politie heeft op woensdag 21 september in de middag en avond een scootercontrole in Vianen en IJsselstein gehouden.

In de middag werd gecontroleerd op de Vijfheerenlanden in Vianen en in de avond op de Oranje Nassaulaan in IJsselstein. In totaal werden 39 brom- en snorfietsen en hun bestuurders aan een controle onderworpen. Agenten schreven voor diverse verkeersovertredingen negentien bekeuringen uit.

Straatroof

NIEUWEGEIN Een vrouw werd op woensdagavond 21 september door twee jongens beroofd.

Rond 19.30 uur liep een 32-jarige vrouw uit Nieuwegein in park Zuilenstein. Toen zij tussen de Sweelincklaan en de Nedereindseweg langs de rand van het park liep, werd plotseling haar handtas uit haar handen gerukt. Zij zag twee jongens op een fiets wegrijden, waarvan de jongen achterop haar tas in zijn handen had. Het slachtoffer rende achter de verdachten aan, maar zij fietsten hard weg en wisten te ontkomen.

Signalement

Twee lichtgetinte jongens, 12-16 jaar. De jongen die achterop zat had een zwarte glimmende jas met een capuchon aan. Hij droeg de capuchon over zijn hoofd.

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Lastige man

NIEUWEGEIN Agenten hielden op woensdagavond 21 september een lastige man aan.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een man zich lastig gedroeg bij een horecagelegenheid aan de Nieuwegein. Agenten gingen ter plaatse, waar bleek dat een 24-jarige man uit Nieuwegein de nodige alcohol op had, maar zijn rekening niet kon betalen. Hij had zijn gsm als onderpand aan de eigenaar gegeven. Vervolgens wilde hij zijn gsm echter terug, maar de eigenaar hield de Nieuwegeiner aan zijn afspraak en weigerde de telefoon terug te geven. De agenten verzochten daarop de man de zaak te verlaten.

De Nieuwegeiner liep naar het politiebureau, waar hij zich vervolgens vervelend begon te gedragen, onder andere door voor het toegangshek aan de achteringang te gaan liggen. De agenten vorderden hem meerdere malen weg te gaan. De man voldeed daar niet aan en schold de agenten uit. De agenten hielden hem aan, waarna hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor niet voldoen aan een vordering, belediging en openbare dronkenschap.