MKB-Nederland

Nieuwe scan laat mkb ondernemen op topsnelheid

22 september 2011
Nieuwe scan laat mkb ondernemen op topsnelheid

Mkb-ondernemers weten nog weinig van de mogelijkheden, veiligheid en de juiste oplossingen van online werken. Om hen daarover beter te informeren lanceren MKB-Nederland, UPC Business en Ziggo Zakelijk vandaag, tijdens het Ondernemerscongres in Nieuwegein, de online scan `Onderneem jij op topsnelheid?'. Ondernemers krijgen met deze scan snel een beeld van hoe hun bedrijf er op ICT-gebied voorstaat en waar het kansen laat liggen.

"Dankzij een slimme inzet van ICT kunnen bedrijven efficiënter, innovatiever en productiever werken. Veel ondernemers kennen echter niet alle mogelijkheden of weten niet hoe deze te verzilveren. Daar willen we ze bij helpen," aldus Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland. Om die reden is de ondernemersorganisatie een partnerschap aangegaan met UPC Business en Ziggo Zakelijk. De drie partijen zetten zich gezamenlijk in om het midden- en kleinbedrijf bewust te maken van de toegevoegde waarde van snelle breedbandaansluitingen.

Digitale manieren van werken, zoals online de administratie voeren, bellen via internet, cloudcomputing, online winkelen en betalen of vergaderen via videoverbindingen maken een opmars in het mkb. De overheid zet de komende jaren eveneens meer in op ICT-diensten, zoals ook in de Nederlandse Digitale Agenda te lezen is. De overheid wil onder andere de randvoorwaarden voor cloudcomputing scheppen en nieuwe innovatieve toepassingen stimuleren.

Voor een optimaal gebruik van al deze nieuwe diensten zullen bedrijven hun digitale inrichting op orde moeten hebben, zoals snel internet, backupservices of telefoons voor beeldbellen. En hoewel Nederland internationaal koploper is met de toegang tot breedbandig internet, gaat dit vaak gepaard met een gebrek aan inzicht in wat de nabije toekomst aan randvoorwaarden vergt en worden de mogelijkheden ervan nog onvoldoende benut. Tegelijkertijd geven ondernemers aan (Nationaal Ondernemersonderzoek MKB-Nederland en Synpact 2011) de snelheid van technologische ontwikkelingen als de grootste uitdaging te zien op ICT-gebied de komende jaren.

Scan 'Onderneem jij op topsnelheid'
De online scan `Onderneem jij op topsnelheid?' geeft de ondernemer binnen enkele minuten een beeld van hoe zijn bedrijf er op ICT-gebied voorstaat en waar hij kansen laat liggen, Ook krijgt hij tips voor verbetering en (andere) aandachtspunten. De ondernemer kan met deze kennis vervolgens een deskundigere afweging maken of investeringen voor nieuwe diensten nodig en noodzakelijk zijn. De test is in te vullen op www.snellerondernemenscan.nl

*