Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Nieuw-West 2012

---

Bijzondere subsidieverordeningen Nieuw-West 2012

21 september 2011

Conform die wens van de stadsdeelraad is een viertal bijzondere subsidieverordening voor incidentele bijdragen geformuleerd.

Een bijzondere subsidieverordening is specifiek bedoeld voor projecten die niet structureel zijn, maar incidenteel in de zin van eenmalig. De bijzondere verordening is onderdeel van de Algemene Subsidieverordening Nieuw-West, maar specifieker omdat er nadere regels in opgenomen zijn over de subsidieverstrekking met betrekking tot inhoudelijke activiteiten, bijzondere voorwaarden voor het indienen van de subsidieaanvraag en criteria die het stadsdeel hanteert bij de beoordeling. Bij deze bijzondere subsidieverordeningen zijn aparte aanvraagformulieren ontworpen die aanvragers dienen te gebruiken.

Bijzondere subsidieverordening vrijwilligersactiviteiten

Doel van deze bijzondere subsidieverordening is vrijwilligers te ondersteunen bij activiteiten die gericht zijn op contacten tussen en samenwerking van buurtbewoners. Bewoners kunnen hun sociale netwerk in de buurt en daarmee hun eigen kracht versterken.

Bijzondere subsidieverordening topsport

Het doel van topsport is het bevorderen van topsportevenementen binnen stadsdeel Nieuw-West die bijdragen aan de promotie van sport en een positieve uitstraling van het stadsdeel.

Bijzondere subsidieverordening sportstimulering

De bijzondere subsidieverordening Sportstimulering heeft als doel meer inwoners van het stadsdeel aan te zetten zelf sport te beoefenen. De sportstimulering richt zich nadrukkelijk op niet-sportende inwoners van het stadsdeel.

Bijzondere subsidieverordening kunst en cultuur

Deze bijzondere subsidieverordening is specifiek van toepassing op alle te verstrekken bijzondere projectsubsidies voor activiteiten of projecten op het gebied van talentontwikkeling van inwoners van stadsdeel Nieuw-west.

Informatie- en inspraakavond op donderdag 13 oktober

Op donderdag 13 oktober zal er om 19:30 uur een informatie- en inspraakavond plaatsvinden in de raadzaal op het stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan 1. De bijzondere subsidieverordeningen zullen deze avond toegelicht worden en er is ruimte om vragen te stellen aan de betrokken ambtenaren. Tevens kunt u deze avond gebruiken om uw mondelinge of (bij voorkeur) schriftelijke zienswijze op een of meerdere bijzondere subsidieverordeningen in te dienen.

Wilt u aanwezig zijn op deze avond, dan kunt u zich aanmelden bij Nicoliene de Graaf
per mail: n.de.graaf@nieuwwest.amsterdam.nl
of telefonisch: 020-253 86 50

Ter visie legging bijzondere subsidieverordeningen 2012

Van woensdag 21 september tot en met dinsdag 1 november liggen de bijzondere subsidieverordeingen ter inzage bij Stadsdeel Nieuw-West:
* locatie Pieter Calandlaan 1
geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

* locatie Osdorpplein 1000
geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

* locatie Plein '40-'45 nr. 1
geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

De bijzondere subsidieverordeningen 2012 kunt ook vinden in de rechterbalk hiernaast.

Alle bijzondere subsidieverordeningen Nieuw-West 2012

Vrijwilligersactiviteiten (pdf,102 Kb)
Topsport (pdf,80 Kb)
Sportstimulering (pdf,76 Kb)
Kunst & Cultuur (pdf,81 Kb)

---