Blauw Research


Mazars Hosting Survey 2011

22 september 2011 door Mazars

Mazars heeft in samenwerking met de Dutch Hosting Providers Association (DHPA) een tweede onderzoek gehouden onder hostingproviders die in Nederland geregistreerd zijn: het Mazars Hosting Survey 2011.

Hier is door samenwerkende partijen voor gekozen om bij te kunnen dragen aan een gezonde ontwikkeling van het hostingbedrijf in Nederland. Aan het onderzoek deden bijna 100 hostingbedrijven mee.

In 2010 deden de DHPA en Mazars voor het eerst gezamenlijk onderzoek onder de DHPA deelnemers; de uitkomsten daarvan waren de aanleiding om in 2011 een grootschaliger onderzoek te doen en dit te laten uitvoeren door het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Blauw Research. Om de richting van het onderzoek te bepalen is in december 2010 een rondetafel georganiseerd waar Mazars en de DHPA samen met de endorsers van DHPA het terrein van de toekomst verkenden.

De resultaten van de Mazars Hosting Survey 2011 zijn na een intensieve onderzoeksperiode klaar voor het publiek. De survey is tijdens de DHPA Techday op 13 mei 2011 officieel gepresenteerd en beschikbaar gesteld. Het rapport kon ter plekke via een Quick Response (QR) code opgehaald worden van de website van Mazars.

Een van de belangrijkste uitkomsten is dat meer dan een derde (37 procent) van de hostingproviders in Nederland certificering beschouwt als een absolute noodzaak om te overleven. Ruim de helft (59 procent) ziet het belang van certificering in. Desondanks beschikt meer dan de helft (53 procent) van de hostingbedrijven over geen enkele vorm van certificering.