Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 22-09-2011 Locatie: Kuip


ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft op donderdag 22 september vijf verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging bij het Maasgebouw op zaterdag 17 september.










De vijf worden ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - De Graafschap. Uiteindelijk keerden tientallen relschoppers zich tegen de club en probeerden het Maasgebouw bij De Kuip binnen te dringen. Politie-eenheden in het Maasgebouw trokken hun wapens om de menigte in bedwang te houden.







De verdachten, een 17-jarige jongeman uit De Lier, een 21-jarige man uit Schiedam, een 17-jarige Rotterdammer, een 20-jarige man uit 's-Gravenhage en een 19-jarige Capellenaar werden in de vroege ochtend door de Regionale Interventie Eenheid van de politie in hun woning aangehouden. De twee laatstgenoemden zijn opnieuw aangehouden voor nieuwe feiten nadat zij reeds eerder aangehouden zijn geweest voor hun aandeel in de rellen van zaterdag jl.







Onderzoek





Onder leiding van het Openbaar Ministerie doet een speciaal geformeerd rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de rellen bij De Kuip. Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten plegen. Dit leidde tot de herkenning van de vijf mannen die vanmorgen werden aangehouden.







Mochten verdachten op de beelden intern bij de politie niet herkend worden, dan wordt de hulp van het publiek ingeroepen. Wie betrokken is geweest bij de rellen en publicatie wil voorkomen, kan zich nu nog vrijwillig melden bij de politie.

Oproep





Meer beeldmateriaal blijft welkom. Getuigen die zaterdagavond foto's of filmmateriaal van de ongeregeldheden of de protestmars hebben gemaakt, worden verzocht deze te uploaden via de site van de Nationale Recherche: www.nationale-recherche.nl.



#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond