Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 22-09-2011

Politie zoekt getuige overval

(zie persberichten Eemland zuid, 20-09-2011; overval op leverancier)

AMERSFOORT De politie is op zoek naar een belangrijke getuige die kort voor de overval op de leverancier, bij de snackbar op de Bisschopsweg een versnapering bestelde.

Afgelopen maandag rond 14.45 uur komt een leverancier aan bij de snackbar. Toen hij uitstapte werd hij bedreigd door een man met een wapen en moest hij geld afgeven. De overvaller rende vervolgens hard weg naar een motorscooter die klaar stond. Deze scooter was rood/oranje/ zwart van kleur. De bestuurder en overvaller reden vervolgens samen hard weg.

Uit het onderzoek blijkt dat er kort voor de overval een man in de snackbar is geweest die een bamischijf bestelde. Hij was maar kort in de horecagelegenheid omdat zijn auto buiten onafgesloten stond geparkeerd. De politie sluit niet uit dat deze man de verdachten heeft gezien en wil hem graag spreken. Hij kan hiervoor bellen met de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Man gewond na val met fiets

AMERSFOORT Een man raakte woensdagmiddag gewond na een val met zijn fiets.

Agenten kregen rond 14.30 uur een melding over een man die met zijn fiets zou zijn gevallen op de Hamseweg. Ter plaatse troffen agenten een 83-jarige man uit Hoogland aan die op de grond lag. Hij was in de bocht uitgegleden. De man had last van zijn heup en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag 21 september is een man aangehouden. Zijn auto is ook in beslag genomen.

Agenten surveilleerden omstreeks 01.50 uur over de Hanzeboulevard. Voor hen reed een auto de Danzigweg in. De agenten wilden het voertuig controleren en gaven een stopteken. De agenten spraken de bestuurder, een 25-jarige man uit Joegoslaviƫ, aan en lieten hem blazen. Uit de test bleek dat hij gedronken had. De man kon ook geen rijbewijs tonen. Na navraag bleek dat hij reed zonder geldig rijbewijs en dat hij nog 49 dagen gevangenisstraf had openstaan. Ook moest hij nog een boete van 928 euro betalen. De agenten hielden hem aan. Op bureau wees de ademanalyse 225 ug/l uit. De man is beginnend bestuurder en kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Het voertuig van de man is in beslag genomen, omdat hij voor de derde keer reed onder invloed van alcohol. Hij moet nu ook zijn gevangenisstraf uitzitten.

Wapenbezit

AMERSFOORT Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden, omdat zij een mes bij zich droegen.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie een melding van een ruzie tussen vier mannen en een vrouw aan de Varkensmarkt, waarbij twee mannen met een mes gezien werden. Agenten gingen ter plaatse en controleerden twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij beide personen werden een mes aangetroffen en zij werden aangehouden. Tegen deze mannen, 43 en 47 jaar uit Amersfoort, wordt proces-verbaal opgemaakt. Het bleek een ruzie te zijn tussen bekenden van elkaar, zij hadden een conflict.