Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 22-09-2011

Openbare schennis der eerbaarheid

VEENENDAAL Twee meisjes werden op woensdagmiddag geconfronteerd met een schennispleger. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 13.30 uur stonden twee meisjes van 8 en 11 jaar uit Veenendaal, in een brandgang aan het Baardgras. Daar kwam een jongen een aantal keer langs de meisjes lopen, die zijn geslachtsdeel aan hen liet zien.

Signalement:


- jongen van ongeveer 16 jaar


- donkerblond krullend haar, achterover gekamd


- normaal postuur


- bolle wangen


- donkerblauwe polo met mogelijk een logo


- blauwe spijkerbroek met wijde pijpen


- lichtkleurige schoenen

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gewelddadige straatroof

DOORN Op woensdagavond werd een man mishandeld en beroofd onder bedreiging van een wapen.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een melding van een straatroof. Een 23-jarige man uit Wijk Bij Duurstede reed op zijn fiets over de Kapelweg, toen hij twee jongemannen passeerde. Eén van hen rende naar hem toe en pakte hem beet. Het slachtoffer raakte daardoor uit evenwicht en viel op de grond. Hij werd door de jongeman mishandeld. Het slachtoffer verdedigde zich, maar de tweede jongeman kwam erbij, die hem bedreigde met een wapen. Ze beroofden hem vervolgens van zijn portemonnee en gingen er te voet vandoor in de richting van het Kerkplein. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Signalement:


- twee jongemannen


- ongeveer 1.90 meter


- normaal postuur


- zwarte trui met capuchon


- één met een lichtblauwe spijkerbroek en een ander met een standaard blauwe spijkerbroek

Het slachtoffer werd na de beroving geholpen door twee mannen die kwamen vanuit de richting van een school aan de Frans van Dijklaan. De politie komt graag in contact met hen. Ook is de politie op zoek naar andere getuigen. Heeft u meer informatie over deze straatroof, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Dievegges aangehouden

VEENENDAAL Twee meisjes werden op woensdagmiddag aangehouden. Bij hen werden sieraden aangetroffen. De politie is op zoek naar bewoners waar deze meisjes aan de deur zijn geweest. Ook is de politie op zoek naar de eigenaren van sieraden.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 12.00 uur twee meisjes met een Oost-Europees uiterlijk op de Vijgendam een woning uitlopen. Omdat bij de agenten bekend was dat er de laatste tijd in die omgeving vrouwen met een Oost-Europees uiterlijk woningen binnendrongen om goederen weg te nemen, besloten ze de meisjes staande te houden. Zij konden geen duidelijke reden geven, waarom zij in de woning geweest waren. Bij de meisjes, 12 en 15 jaar uit Ede (Gld), werden inbrekerswerktuigen en sieraden aangetroffen. Zij werden aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie wil graag spreken met bewoners, waarbij deze meisjes aan de deur zijn geweest. Let u hierbij op dat de meisjes overkomen als vrouwen van rond de twintig jaar. Ze vertelden bij de inbraken smoesjes over een glaasje water, een toiletbezoek of ze vroegen de weg. Ook is de politie is op zoek naar de eigenaren van de sieraden die zijn aangetroffen. Mist u sieraden in huis, of zijn de meisjes bij u aan de deur geweest, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.