Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Twee OLVG-ers genomineerd

Twee OLVG-ers genomineerd

Amsterdam, donderdag 22 september 2011

Medewerkers van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis zijn genomineerd voor twee vakprijzen. SEH-verpleegkundige in opleiding Marieke Harkink is een van de genomineerden voor 'Het Beste Zorgidee van Nederland' en Quassima Asafiati, assistente op de poli Plastische Chirurgie in het OLVG, is genomineerd voor de titel 'Mooi Mens 2011'.

Beste Zorgidee
SEH-verpleegkundige in opleiding Marieke Harkink is een van de genomineerden voor 'Het Beste Zorgidee van Nederland'. Haar idee betreft het thuis bloed afnemen van patiënten die een zware operatie moeten ondergaan. Marieke: 'Thuis bloed afnemen ontlast de patiënt en bespaart kosten.' Het Beste Zorgidee van Nederland is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar. Het biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Meer informatie of meestemmen?

Mooi Mens 2011
Quassima Asafiati, assistente op de poli Plastische Chirurgie in het OLVG is genomineerd voor de verkiezing 'Mooi Mens 2011' van zorgverzekeraar IZZ. Met deze jaarlijkse verkiezing zet IZZ bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje.
Quassima is oprichter en voorzitter van Stichting Multi Mondo. Als doktersassistente signaleerde ze dat veel vrouwen - allochtoon en autochtoon - gezondheidsklachten hebben doordat ze te weinig bewegen. Ze organiseert nu al vier jaar zwemlessen en fysiofitness. Hierdoor behalen veel vrouwen hun zwemdiploma en durven ze over de drempel van de sportschool te stappen. Naast de sportieve bijeenkomsten organiseert ze praatavonden over uiteenlopende onderwerpen voor vrouwen uit alle culturen.
De afgelopen maanden zijn er maar liefst 685 zorgmedewerkers voorgedragen voor de titel 'Mooi Mens 2011'. Een jury koos de 25 meest bijzondere. Meer weten of stemmen op 'onze' Quassima?

Nieuwsbericht laatst nagekeken op donderdag 22 september 2011