Welten

Persbericht: Halfjaarcijfers 2011: Welten investeert in groei en nieuwe competenties

donderdag 22 september 2011

Financieel opleider en detacheerder Welten heeft het eerste halfjaar van 2011 gebruikt om te investeren in groei van de onderneming. Door een stijgende behoefte aan de dienstverlening heeft Welten in alle segmenten het aantal medewerkers uit kunnen breiden en een omzetstijging weten te realiseren.

Na een turbulent 2009 en het herstel dat in 2010 is gerealiseerd, heeft Welten haar ambitie als toonaangevend ontwikkelbedrijf in de financiële sector verder kunnen uitbreiden. Welten heeft in het eerste halfjaar ruim 200 nieuwe collega's een uitdagende ontwikkelomgeving geboden en het competentieniveau verhoogd. De omzet is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar circa 20% toegenomen.

Door de forse investeringen is het resultaat afgenomen. Waar het bedrijf vorig jaar in het eerste halfjaar een positief resultaat van ruim 1,5 miljoen euro liet zien is het resultaat in 2011 circa 0,7 miljoen euro.

Verwachting

De huidige turbulente markt maakt het lastig om een goede voorspelling van de korte termijn ontwikkeling weer te geven. Welten zal het tweede halfjaar van 2011 gebruiken om de gerealiseerde groei te stabiliseren en actief inspelen op de ontwikkelingen in de financiële markt.
---