Gemeente Boarnsterhim


Gunning scholenbouw en kinderopvang Grou en Akkrum

In Grou, aan de Tjallinga, en in Akkrum, aan de Stringen, gaat in het lopende schooljaar gebouwd worden aan twee grote scholen voor basisonderwijs.
In Grou komen cbs Nijdjip en obs de Twa Fisken samen met de stichting kinderopvang Friesland in één gebouw. In Akkrum komen de obs Akkrum (fusie van obs burgemeester Thalenschool en, obs Juf Boeremaskoalle) en cbs Ds Hasperschool eveneens met de Stichting kinderopvang Friesland onder één dak.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim heeft op woensdagmorgen 21 september de volgende stap gezet en besloten de bouw van de scholen en kinderopvang in Akkrum en Grou te gunnen aan bouwbedrijf Dijkstra-Draisma en installatiebedrijf Lammerink.

De ontwerpen van beide scholen zijn van architect Daan Josee van Kristinsson BV. Beide gebouwen zijn duurzaam, verfrissend qua ontwerp en zijn onderwijskundig - maar zeker ook qua uiterlijk - helemaal klaar voor de toekomst. Bovendien wordt in het ontwerp rekening gehouden met de toepassing van het âfrisse scholen conceptâ. âJe zou er zélf les in willen krijgenâ, vindt wethouder Hermien de Haan, die binnenkort met de kinderen een starthandeling uitvoert.

Met de bouw van beide scholen inclusief kinderopvang is een bedrag van 13 miljoen euro gemoeid. De bouwtijd is 1 jaar na gunning. In verband met de voorbereidingstijd zal de daadwerkelijk bouw in oktober 2011 starten.