FloraHolland


Veel te zien en te beleven bij open dag FloraHolland Aalsmeer

Aalsmeer, 22 september 2011 (persbericht) - Er is veel te zien en te beleven tijdens de open dag die bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer op zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 15.00 uur organiseert. De open dag is voor kwekers, klanten/inkopers, leveranciers, medewerkers, maar ook voor alle inwoners van Aalsmeer, Uithoorn en omliggende gemeenten. De open dag bij FloraHolland Aalsmeer is onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan van FloraHolland onder het thema `100 jaar kleur'. Twee verschillende routes langs het veilingproces in het grootste handelsgebouw ter wereld, zelf boeketten maken, meedoen aan een wedstrijd inkopen op de klok, een trekkerparcours afleggen, demonstraties van de bedrijfsbrandweer en leuke activiteiten voor de kinderen zoals `kinderen veilen' en een ritje in de brandweerauto: dat zijn een paar onderdelen van het programma dat FloraHolland Aalsmeer haar bezoekers zaterdag 1 oktober aanbiedt.

Spannend programma voor groot en klein
In de veilingzaal kunnen bezoekers met een wedstrijd inkopen op de klok kijken of ze snel genoeg zijn om het vak van bloemen- en planteninkoper op de veilingklok uit te oefenen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij de Aalsmeer Shuttle (de elektrohangbaan) van de logistieke afdeling. De showkas van de bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect staat open voor bezoekers. Met een elektrisch opstaptrekkertje kunnen bezoekers een trekkerparcours op de distributieafdeling rijden. Er zijn informatieve bedrijfshulpverleningsdemonstraties onder leiding van de bedrijfsbeveiliging en -brandweer.
Voor de kinderen is er een kinderpuzzeltocht en is er een springkussen. Kinderen worden geschminkt als bloem, gaan op de foto en worden vervolgens op veilingkarren geveild in de veilingzaal. "Ik doe m'n best om te zorgen dat de ouders hun eigen kind weer terugkopen", zegt de veilmeester die het veilproces leidt. Kinderen kunnen daarnaast knutselen, kleuren en een rit op de brandweerwagen maken. Iedere bezoeker ontvangt, zolang de voorraad strekt, een fleurige attentie.

Moment van geluk voor wie dat verdient
Wie bloemen weggeeft deelt een `moment van geluk'. Bloemen geven kleur aan de wereld. In het kader van haar honderdjarig bestaan wil FloraHolland momenten van geluk delen met mensen die dat verdienen. Tijdens de open dag krijgen bezoekers bij FloraHolland Aalsmeer een bloem. Aan die bloem zit een kaartje. Daarop kan de ontvanger invullen met wie hij of zij een geluksmoment wil delen, en waarom. De mooiste, origineelste of ontroerendste inzendingen beloont FloraHolland door een mooi boeket te bezorgen.
Op www.floraholland100jaar.nl staat het uitgebreide programma van de open dag van FloraHolland Aalsmeer op zaterdag 1 oktober.