FloraHolland


FloraHolland Paviljoen ook op Flormart Italië goed bezocht

FloraHolland, 22 september 2011 (persbericht) - Van 15 tot en met 17 september werden op de Flormart in Padova (Padua), Italië, de Nederlandse aanvoerders weer internationaal vertegenwoordigd in het FloraHolland Paviljoen. De jaarlijkse vakbeurs Flormart is toonaangevend in de afzet van vooral planten op de Italiaanse markt. Op de beurs stonden de lokale groothandel, nationale en internationale producenten, veredelaars, (Nederlandse) exporteurs en overige toeleveranciers voor de sierteeltsector. Drie dagen lang is de beurs bezocht door groothandelaren, bloemisten en retailers uit voornamelijk Italië maar ook omringende landen. Dit jaar waren er zo'n 25.000 bezoekers. Voor de aanwezige aanvoerders is de kennis van de Italiaanse markt vergroot, niet alleen dankzij de beursdeelname, maar ook door het bezoeken van enkele groothandelaren en afzetpunten in de omgeving van Padova.

Tijdens de Flormart in Padova verzorgde FloraHolland voor haar deelnemende aanvoerders een `FloraHolland Paviljoen'. Dit paviljoen maakt deel uit van het Holland Collectief waarmee door diverse Nederlandse bedrijven een sterke Nederlands sierteeltpresentatie wordt neergezet. Deelnemers in het FloraHolland Paviljoen waren de aanvoerders Levoplant, Optiflor, Air So Pure, BM Roses, Gebr. Stolk, Stolk Flora, Westland Plant en Stolk Orchids

FloraHolland Paviljoen ook bij IPM in Essen
FloraHolland biedt haar aanvoerders alle faciliteiten van het FloraHolland Paviljoen als nieuwe dienst voor meer internationale beurzen aan. Hiermee wordt de drempel voor aanvoerders om aan internationale beurzen deel te nemen zo laag mogelijk gemaakt, zowel wat betreft de organisatie als de kosten. De eerstvolgende keer dat het FloraHolland Paviljoen wordt toegepast, is bij de IPM Essen in Duitsland in januari 2012. De inschrijving voor deelname via FloraHolland is nog geopend.