Gemeente Dongen

Bijeenkomst CPD leidt tot meer samenwerking culturele verenigingen

Publicatiedatum: 22-9-2011

De bijeenkomst van Cultuur Platform Dongen (CPD) op 14 september heeft tot meer creatieve samenwerkingverbanden geleid. Het thema was dan ook 'Samenwerken'.

'Samenwerken is niet alleen samen werken, maar vooral krachten bundelen en van elkaar leren' stelde wethouder Evegaars in zijn openingsspeech.

Insteek
De gemeente organiseert de Cultureel Platformavonden om ervoor te zorgen dat Dongense culturele verenigingen en instellingen met elkaar in gesprek gaan. Op iedere bijeenkomst wordt er weer een ander thema behandeld. Er worden deskundigen uitgenodigd, maar het is uitdrukkelijk de bedoeling dat vooral vertegenwoordigers van de verenigingen en instellingen aan het woord komen.

Discussiegroepen
De samenwerking tussen de verschillende verenigingen en instellingen werd gestimuleerd door middel van discussiegroepen. Vooral met de methode 'Out of the box denken' onstonden veel creatieve samenwerkingsverbanden.

Tijdens de afsluitende netwerkborrel gaven aanwezigen aan de avond zinvol te vinden. Mensen vonden het prettig om elkaar te ontmoeten.

Veel nieuwe gezichten
Het viel de organisatie op dat er dit keer andere verenigingen aanwezig waren dan de vorige keren. De organisatie hoopt op de volgende bijeenkomst van het Cultureel Platform Dongen zowel de oude bekende als de nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

Meer informatie

- Verslag Cultureel Platform Dongen van 14 september 2011
- Presentatie Stichting Parkplezier

- Presentatie Stichting de Oude Kerk

- Algemene informatie over het Cultureel Platform Dongen met agenda's en verslagen van bijeenkomsten