Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

22-09 Oprichting Stichting voor particulier landschapsonderhoud

Het landschap van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland is waardevol. De afwisseling van allerlei landschapselementen, zoals hagen, singels, kolken en knotbomen, zorgen voor een gevarieerd en aantrekkelijk landschap. Voor het behoud ervan is er een stimuleringsregeling opgezet voor aanleg, herstel en onderhoud van landschapselementen in het buitengebied.

De regeling wordt gefinancierd door bijdragen van de provincie Overijssel, de drie gemeenten en derden. Particuliere eigenaren en beheerders kunnen een contract aangaan en betaald worden voor aanleg, herstel en regulier onderhoud.

Om uitvoering te geven aan deze regeling is de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta+ opgericht. De stichting heeft onder meer als taak het stimuleren, coördineren en financieren van aanleg, herstel en onderhoud van groene en blauwe landschapselementen. Er wordt op dit moment succesvol uitvoering gegeven aan de regeling. Veel particulieren hebben belangstelling om mee te doen en dragen zo bij aan een prachtig landschap. Op 23 september a.s. zullen de eerste contracten tussen de stichting en particulieren ondertekend gaan worden. Er is nog ruimte om nieuwe aanvragen te verwerken. Dus bent u particulier (waaronder ook agrariërs) in het buitengebied en heeft u landschapselementen in eigendom, meld u dan aan. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.gebiedsmakelaarijsseldelta.nl en/of neem contact op met Jan-Olaf Tjabringa via 088-7844300 - tjabringa@cultuurland.com