Gemeente Rotterdam

film en discussie tijdens eerste informatieavond

Leefbaarheidsmonitor Hoogvliet

22 september 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De eerste informatieavond over de resultaten van de Leefbaarheidsmonitor was voor bewoners van het centrum en het middengebied.
Mensen in discussie

Heftige discussies

De bijeenkomst vond plaats op 12 september in de Kulk. Bewoners kregen een filmpje te zien waarin Hoogvlieters reageerden op de resultaten van de monitor. Zij praatten over het algemene wijkrapportcijfer en welke problemen met voorrang aangepakt moeten worden. Op deze filmpjes konden de aanwezigen reageren. Opmerkingen gingen voornamelijk over onderhoud en voorzieningen in de buitenruimte. Denk dan aan parkeren in het centrum, speelvoorzieningen en de toegankelijkheid van wegen en trottoirs voor ouderen.

Toetsen resultaten
De leefbaarheidsmonitor is dit jaar voor de zesde keer uitgevoerd. In het onderzoeksgebied Centrum-Middengebied hebben 198 inwoners meegewerkt aan het onderzoek. De bewoners van het centrumgebied gaven het cijfer 7 voor hun buurt. In het middengebied was de score iets hoger, een 7.1. Ter vergelijking: het rapportcijfer voor heel Hoogvliet is 7. Het cijfer is sinds 2009 stabiel gebleven. De bijeenkomst werd gehouden om de resultaten van de monitor te toetsen bij de aanwezige bewoners.

Aanvullende informatie

De komende weken staan er nog drie informatieavonden op de rol. Zie de activiteitenkalender.

De deelgemeente besteedt extra aandacht aan de prioriteiten die bewoners tijdens de bijeenkomsten benoemen. Terugkoppeling hierover vindt plaats begin 2012. Houd www.hoogvliet.nl en de digitale nieuwsbrief in de gaten. Aanmelden nieuwsbrief gaat via communicatie@hoogvliet.rotterdam.nl.