Politie Hollands Midden

Lisse, Hillegom - Uit 23 autos airbags gestolen

Lisse, Hillegom, 22-09-2011 o Het politieteam Bollenstreek Noord heeft 23 aangiftes ontvangen van auto-eigenaren van wie de airbag uit de auto was gestolen. De dieven hebben toegeslagen in Lisse en Hillegom.

Teamchef Peter Koot vermoedt dat het hier om mobiel banditisme gaat. Het lijkt erop dat criminelen in één nacht in één dorp hebben toegeslagen en daar hebben ingebroken in autos. Lisse en Hillegom zijn dorpen die dichtbij uitvalswegen liggen, waardoor de dieven er snel hun slag konden slaan en er vandoor zijn gegaan. Wij pakken dit hoog op en hopen de daders te kunnen opsporen.

In Lisse hebben de dieven toegeslagen in het weekend van zaterdag 17 september op zondag 18 september. Elf auto-eigenaren deden aangifte.

Bij veel autos waren de sloten geforceerd en het dashboard beschadigd. De airbag was eruit gehaald. De autos stonden geparkeerd aan de Heereweg, de Van Speykstraat, de Melkweg, de Van Linschotenstraat, de Noorderkroon, de Zuiderkruis, de Voerman en de Nassaustraat.

In Hillegom vonden de auto-inbraken plaats in de nacht van dinsdag 20 september op woensdag 21 september. Twaalf auto-eigenaren deden hierna aangifte. De autos stonden geparkeerd aan de Ammerzoden, Huygenswende, Pieter van Eijckheem, Himera Roland Holstheem, Van den Endelaan, Tongelaer, Albert Verweijlaan en Waardenburg.

De politie is een onderzoek gestart. Hierbij heeft zij ook de ogen en oren van de inwoners nodig. Daarom vraagt de politie getuigen die afgelopen weekend in Lisse iets opvallends gezien hebben of gehoord, contact op te nemen. Getuigen die in Hillegom in de nacht van dinsdag 20 september op woensdag 21 september iets opvallends hebben gezien of gehoord, worden ook gevraagd contact op te nemen. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. U kunt ook anoniem melding doen via 0800-7000.

1-1-2, daar pakt u daders mee Als u getuige bent van een verdachte situatie bel dan direct 1-1-2. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u personen ziet die zich lang ophouden bij een auto of erg veel belangstelling tonen voor een auto. Het kan ook dat u s nachts buiten geluid hoort dat u niet kan plaatsen. Vertrouwt u het niet: bel 1-1-2. Dit is een situatie waarbij elke seconde telt. In een heterdaadsituatie heeft de politie namelijk de grootste kans om een dader te pakken.

Tips om een auto-inbraak te voorkomen Om de kans dat u slachtoffer wordt van een auto-inbraak zo klein mogelijk te houden, adviseert de politie u het volgende: - Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. - Parkeer uw auto als het donker is onder bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Zorg dus dat de auto in een verlichte omgeving staat. - Voorzie uw auto van een inbraakalarm.

Lisseairbags HillegomAirbags