Kamer van Koophandel

Aanpak bedrijfslocaties kan veel beter

donderdag 22 september 2011

Dat zeggen ondernemers in de interviews die de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland in Amersfoort, Lelystad, Almere en Hilversum liet uitvoeren. Ondernemers gaven daarin openhartig hun mening over hun bedrijfslocatie.

Durf het te Vragen!

Onder het motto `Durft het te Vragen!' is een camerateam de regio in gegaan. Zij stelden op een ludieke en humoristische manier, maar met een serieus doel, vragen aan ondernemers: `Wat vindt u van deze locatie? Wat is er positief aan deze locatie? Wat kan er verbeterd worden? Wie zijn uw buren?'. Bedrijven die door een spontaan bezoek werden verrast, werkten enthousiast mee aan de interviews. Dit leverde openhartige gesprekken op en mooie beelden, die u kunt bekijken op YouTube, zoekterm gebiedsmanagement.

Leer uw buren kennen

Ondernemers gaven zelf concrete verbeterpunten zoals leegstand van gebouwen, bereikbaarheid, vuil op straat en parkeren aan. Een opvallende ontdekking voor de ondernemers is dat ze hun buren niet of nauwelijks kennen, terwijl ze soms al jaren naast elkaar werken. "Alle verbeterpunten vallen onder wat wij gebiedsmanagement noemen. En daarbij is onderling contact tussen ondernemers belangrijk," zegt Veronica van der Goot, Adviseur Regionale Economie van de Kamer van Koophandel. "Want de positieve punten op een bedrijfslocatie kun je samen nog meer versterken, verbeterpunten zijn vaak te groot om alleen op te lossen. Daar is samenwerking van de ondernemers voor nodig. En daar kan de Kamer van Koophandel ze bij ondersteunen."

Samenwerken?

Ondernemers en gemeenten die meer willen weten over samenwerken aan gebiedsmanagement, kunnen contact opnemen met de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, telefoonnummer 036 - 524 87 25, e-mail regiostimulering@kvk.nl. Wij ondersteunen de samenwerking met informatie, kennis en ervaring over gebiedsmanagement.

Bron: KvK