Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 22 september

Noord-Holland Noord, 22-09-2011 o 14.00 uur

Fietster gewond bij aanrijding

Alkmaar, woensdag 21 september

Een 16-jarige fietster uit Bergen raakte woensdagmiddag rond 16.35 uur gewond bij een aanrijding op de Oude Kanaaldijk. Het meisje fietste vanaf de Kanaaldijk en wilde afslaan naar de Vlielandbrug. Op het moment dat zij afsloeg kwam uit tegenovergestelde richting een 18-jarige snorfietser uit Alkmaar aanrijden. De twee bestuurders hadden geen goed zicht vanwege twee stilstaande bussen. De twee botsten tegen elkaar. De fietster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Snorfietser glijdt uit

Castricum, woensdag 21 september

Een 46-jarige snorfietser uit Castricum werd woensdagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij door het slechte weer was uitgegleden op de Rietkamp. De man viel en liep een hoofdwond op. Hij werd met de ambulance overbracht naar het ziekenhuis.

Diefstal fiets

Alkmaar, woensdag 21 september

Een 46-jarige Rus werd woensdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden op de Stationsweg. Twee agenten in vrije tijd zagen dat de man bezig was met het stelen van een fiets. Zij zagend dat de man bezig was met twee fietsen. Uiteindelijk fietste hij er op één weg. De man werd staande gehouden. Hij verklaarde het zadel van een fiets te hebben afgehaald omdat het zadel van de fiets waarop hij wegfietste niet goed was. Dit zadel werd aangetroffen in de fietstassen van de fiets waar hij op zat. Het zadel werd teruggezet op de fiets waarvan het afkomstig was. de verdachte werd aangehouden voor diefstal van de fiets.

Fietscontrole op school

Grootebroek, woensdag 21 september

Bij een school op de Aanloop vond woensdagochtend een onaangekondigde fietscontrole plaats. De fietsenstallingen van de school werden gecontroleerd op mogelijk gestolen fietsen. Er werden vijf fietsen apart gezet. Eén fiets stond als gestolen gesignaleerd, van de andere vier waren de sloten niet in orde. De sloten hiervan waren doorgeslepen en de fietsen stonden al dan niet op slot met een ander slot. De 13-jarige jongen meldde zich als eigenaar van de fiets die als gestolen stond gesignaleerd. Hij werd aangehouden voor heling.

Inbraak woning

Bovenkarpsel, donderdag 22 september

Tussen woensdagavond 23.55 en donderdagochtend 07.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Krelagehof. De daders kwamen binnen door de achterdeur die vermoedelijk niet afgesloten was. Er werd diverse apparatuur uit de woning weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving op de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Alkmaar, woensdag 21 september

Woensdag werd er van 15.00 tot 18.30 uur gecontroleerd op de Zeswielen in de richting van het centrum. Van de 2875 passerende bestuurders reden er 137 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Schoorl, woensdag 21 september

Op de Laanweg werd woensdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1531 passanten reden er 27 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Diefstal koper: getuigen gezocht

Grootebroek, donderdag 22 september

Tussen woensdagavond 20.00 en donderdagochtend 07.00 uur werd ingebroken in de noodlokalen van een school aan de Aanloop. De daders kwamen binnen door een deur te forceren. Er werden elektriciteitskabels en koperbuizen weggenomen van bouwbedrijven die op dit moment bij de school aan het werk zijn.

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal. Heeft u op of in de omgeving van de Aanloop iets verdacht gezien in de nacht van woensdag op donderdag? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

In de slip door modder op de weg

Hauwert, woensdag 21 september

Een 25-jarige automobiliste uit Andijk kwam woensdagmiddag rond 18.00 uur met haar auto tegen een boom tot stilstand op de Tuinstraat. De vrouw raakte in de slip doordat er modder op het wegdek lag. Ze stuurde tegen en belandde tegen een boom, Hierna slipte het voertuig door tegen een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk een aantal meter verderop tot stilstand. De automobiliste raakte niet gewond.

Scooterrijder rijdt tegen auto

Schagen, woensdag 21 september

Een 22-jarige scooterrijder uit Schagen werd woensdagmiddag rond 17.45 uur ter controle naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met zijn voertuig tegen een auto was gereden op de Witte Paal. De scooter gleed vervolgens door tegen een ander voertuig.