Cofely GDF Suez

Cofely helpt WTC Amsterdam aan eerste BREEAM-certificaat in Nederland

20 september 11 |

Cofely heeft een cruciale rol gespeeld bij de toekenning van het BREEAM-certificaat - een internationale methode om de duurzaamheid van gebouwen en gebieden te beoordelen - aan de E-Toren van het World Trade Center in Amsterdam. De toekenning van het certificaat door de Dutch Green Building Council aan ING Real Estate Investment Management (eigenaar van het World Trade Center Amsterdam) en Beheermaatschappij WTC Amsterdam markeert een belangrijk mijlpaal. Het is namelijk de eerste keer dat gebouwen in Nederland hiermee worden gecertificeerd. De E-Toren heeft achtereenvolgens drie en twee sterren gekregen voor respectievelijk asset en beheer. Cofely - verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle installaties van World Trade Center Amsterdam - nam de coördinatie van het certificeringsproces voor haar rekening.

BREEAM is synoniem aan British Research Establishment Environmental Assessment Method en heeft tot doel het duurzame karakter van gebouwen en gebieden op onafhankelijke wijze te beoordelen. Deze methode wordt wereldwijd toegepast om gebouwen te beoordelen op het duurzame gebruik van energie, transportmiddelen, materialen en de aanwezigheid van een gezond werkklimaat. De BREEAM-NL certificering voor nieuwe gebouwen is sinds september 2009 van kracht.

Ver vooruit in duurzame technologie

"Onze ambitie is WTC Amsterdam verder te verduurzamen op basis van het BREEAM-proces", vertelt Christiaan Huijg, Managing Director van WTC Amsterdam. "Cofely heeft ons vanaf het begin terzijde gestaan bij de ontwikkeling van een helder en doordacht plan. Zij zet haar expertise op het terrein van duurzame technologie in om zowel de energieprestatie van onze gebouwen te verbeteren als de CO2-uitstoot te reduceren. Deze certificering toont aan dat wij hiermee op de goede weg zijn."

"Cofely beschouwt deze certificering als een erkenning van haar ambitie een bijdrage te leveren aan een lager energieverbruik van WTC Amsterdam. Duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke pijler van de strategie van WTC Amsterdam. Cofely heeft de deskundigheid in huis om hierbij te ondersteunen. Wij investeren veel in duurzaamheid en deze certificering is het bewijs dat we hierin uitstekend slagen" zegt Han Blokland, CEO van Cofely Nederland.

Duurzame technologie en oplossingen

In Nederland laat Cofely technologie werken voor klanten door de toepassing van innovatieve concepten in combinatie met geïntegreerde duurzame oplossingen, zoals warmte-koude opslag. Daarnaast is Cofely verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van ruim 5 miljoen m2 vastgoed in Nederland, zoals bij het WTC Amsterdam, Schiphol en verschillende kantoren van Achmea. De orderportefeuille van Cofely groeit nog steeds. Haar multidisciplinaire aanpak van onderhoud en beheer in combinatie met de integratie van energieoplossingen sluit uitstekend aan bij de huidige markt behoeft.


***

COFELY, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - één van de zes business units van GDF SUEZ - dat 76.000 medewerkers telt en een omzet van 13,5 miljard euro realiseert in 2010. In Nederland telt Cofely circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van ruim 1 miljard in 2010.

GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 220.000 mensen in dienst en behaalde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro.