Politie Gelderland-Midden

Beschonken Huissenaar verzet zich tegen aanhouding
Publicatiedatum: 22-9-2011 14:03:42

ARNHEM - Een 29-jarige man uit Huissen is woensdagavond 21 september in Arnhem aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en verzet tegen zijn aanhouding.

Rond elf uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval met een auto op de Ingenieur Molsweg in Arnhem, ter hoogte van de oprit naar de Pleijweg. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen troffen ze de Huissenaar aan op de Malburgse Bandijk, die voldeed aan het opgegeven signalement van de bestuurder. De man was kennelijk beschonken en onvast ter been. Toen de Huissenaar de agenten beledigde werd hij aangehouden. De man verzette zich en tijdens de worsteling die ontstond, schopte de Huissenaar een van de agenten in zijn zij. De agent raakte daarbij niet ernstig gewond. De Huissenaar werd overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau. Na zijn verhoor werd de man weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van Justitie.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011109355-wm)