Gemeente Laarbeek


Intergemeentelijke structuurvisie Dommel & Aa

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laarbeek maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 juli 2011 de Intergemeentelijke Structuurvisie Rijk van Dommel & Aa, voor zover deze betrekking heeft op het grondgebied van de gemeente Laarbeek, heeft vastgesteld.

Het plangebied van de Intergemeentelijke Structuurvisie wordt in grote lijnen gevormd door het gebied tussen Eindhoven en Helmond aan de west- respectievelijk oostzijde, het Wilhelminakanaal aan de noordzijde en de A67 aan de zuidzijde, exclusief de bebouwde kommen van de inliggende steden en dorpen. Het grondgebied van zeven gemeenten, waaronder Laarbeek, is deels gelegen in het Rijk van Dommel & Aa. In regionaal verband is afgesproken om dit gebied te ontwikkelen tot het centrale recreatie- en groengebied van de regio. Dit beleid vindt zijn oorsprong in de wens om de regio als Brainport verder economisch te ontwikkelen, waartoe diverse gebiedsontwikkelingen ter bevordering van de bereikbaarheid, aanbod van bedrijventerreinen en verbetering van het woon- en vestigingsklimaat in gang gezet zijn.

Het Rijk van Dommel & Aa is één van deze ontwikkelingen en dient uit te groeien tot het centrale gebied waarin alle gewenste recreatievoorzieningen, een fraai landschap en veel natuur aanwezig zijn. Conform deze doelstelling besteedt de Intergemeentelijke Structuurvisie veel aandacht aan groene, blauwe en recreatieve mogelijkheden en aan de bereikbaarheid van het gebied.

De Intergemeentelijke Structurvisie en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 26 september 2011 voor eenieder ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk en zijn tevens onderstaand digitaal raadpleegbaar (pdf) of via de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl>IDN nummer: NL.IMRO.1659.SVGisvrijkdommelaa-VG01).

* Intergemeentelijke structuurvisie

* Verbeelding intergemeentelijkse structuurvisie
* Vaststellingsbesluit intergemeentelijke structuurvisie
* Bijlage 1: Nota van zienswijze

* Bijlage 2: Verbeelding projecten

* Bijlage 3: Bedoordeling MER

Proclaimer Privacy statement
Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl