CDA


Nieuws
Commissie op werkbezoek bij Marveld recreatie
donderdag 22 september 2011

Op woensdag 21 september bezocht de commissie Algemeen Bestuur, Financiën en Welzijn Marveld recreatie in de Achterhoek.

Tijdens de bijeenkomst waren CDA Statenlid Herman Koster, fractievoorzitter Jan Hutten en Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk aanwezig.

Met een rondrit over het terrein werd duidelijk welke vernieuwingen in de recreatiesector mogelijk zijn en ook noodzakelijk om levensvatbaar te blijven. Diverse presentaties van oa. Recron Gelderland, het Toeristisch Platform Gelderland en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme gaven inzicht in provinciale ontwikkelingen.

In discussie met de Statenleden werd aangegeven welke zaken goed verlopen in Gelderland, maar zeker ook is aandacht gevraagd voor een noodzakelijke kwaliteitsverbetering. Vooral op de Veluwe wordt deze gevoeld maar door de beperking van de ruimtelijke ordening en de aanwezige natuur vraagt dit om een goed samenspel tussen ondernemer(s), de gemeente en de provincie. Informatie over Groei en Krimp en provinciale regelingen neemt het CDA mee om te bekijken of er op korte termijn wijzigingen in het provinciale beleid noodzakelijk zijn.

Op het werkbezoek in de Achterhoek werd duidelijk dat een ondernemer met lef en visie tot prachtige resultaten kan komen in samenwerking met de gemeentelijke overheid. Provinciaal smaakt dat naar meer!