Vakcentrum Levensmiddelen

Week van de Veiligheid

Datum: van 10-10-2011 t/m 16-10-2011
Website: http://www.deweekvandeveiligheid.nl

Elk jaar in week 41 vindt de nationale Week van de Veiligheid plaats. Een belangrijk moment om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden.

Het Vakcentrum is blij met de extra aandacht voor veiligheid. Als brancheorganisatie organiseert zij zelf ook tal van activiteiten om de winkelcriminaliteit terug te dringen. Zo biedt zij haar leden aan gebruik te maken van het waarschuwingsregister, organiseert zij veiligheidstrainingen en is zij nauw betrokken bij de regeling `Afrekenen met winkeldieven'. Op bestuurlijk niveau voert het Vakcentrum overleg over veiligheid met betrokken partijen.

Pinkampioenschap
Vaker pinnen en dus minder contante betalingen, is één van de gemakkelijkste manieren om de veiligheid in winkels te vergroten. Daarom is pinnen één van de speerpunten gedurende de Week van de Veiligheid. Voor ondernemers wordt een pinkampioenschap georganiseerd om het pinnen extra te stimuleren. Op televisie vertellen zeven actieve pinstimuleerders dat ze graag hebben dat hun klanten met hun betaalpas betalen en waarom. Ondernemers kunnen in de communicatie naar hun klanten gebruik maken van vernieuwde kassamaterialen met slogans als 'Liever pinnen dan contant' en 'Voor uw en onze veiligheid graag pinnen'.

Werkoverleg
De medewerker staat tijdens de Week van de Veiligheid ook centraal. Regelmatig werkoverleg met daarin aandacht voor het thema veiligheid maakt ondernemers en hun medewerkers alerter op het voorkomen van winkelcriminaliteit. Structureel overleg is dan ook een must. Het is belangrijk dat iedereen weet wat zijn of haar rol is. Het Vakcentrum stelt voor de Week van de Veiligheid voldoende materialen beschikbaar om de discussie met uw personeel aan te gaan.

Meer informatie
Voor meer informatie over het initiatief kunt u kijken op www.deweekvandeveiligheid.nl