Werken aan gelijkwaardige partnerschap natuurorganisaties en bedrijven

Persbericht van MOVISIE

Natuur- en landschaporganisaties zoeken door bezuinigingen steeds vaker naar alternatieve bronnen om hun activiteiten te financieren. Bijvoorbeeld door samen te werken met bedrijven die geïnteresseerd zijn in maatschappelijk betrokken ondernemen. Maar hoe maak je zo'n samenwerking tot een succes? MOVISIE ontwikkelde samen met Landschapsbeheer Nederland de digitale handleiding Natuur in bedrijf.

In de nieuwe koers van de overheid wordt drastisch gesnoeid in de publieke financiering voor natuur en landschap. Natuur- en landschapsorganisaties zijn daardoor genoodzaakt 'ondernemender' te gaan werken. Bedrijven hebben daarentegen steeds meer oog voor de impact van hun bedrijfsvoering op het milieu en de sociale aspecten daarvan. Door samen te werken met een natuurorganisatie compenseert een bedrijf haar milieubelastende activiteiten of krijgt het bedrijf een 'groen' imago. Voor natuurorganisaties levert deze samenwerking toegang op tot bijvoorbeeld extra menskracht, middelen, gespecialiseerde kennis en media.

De recent verschenen digitale handleiding Natuur in bedrijf helpt natuur- en landschapsorganisaties hun wensen richting bedrijven helder te formuleren en sterke kanten van de eigen organisatie in kaart te brengen. Zo kan een gelijkwaardig partnerschap gevormd worden met één of meerdere bedrijven. Medewerkers, op zowel leidinggevend als op uitvoerend niveau en vrijwilligers van natuur- en landschapsorganisaties kunnen aan de hand van praktische tips, praktijkvoorbeelden en verdiepingsmateriaal zelf aan de slag.

Download
Natuur in bedrijf, handleiding samenwerken met het bedrijfsleven voor natuur- en landschapsorganisaties is gratis te downloaden via www.landschapsbeheer.nl en www.movisie.nl/publicaties Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.movisie.nl/publicaties
Bijlage:
* natuur in bedrijf-interactiefpdf




Razende Robot Reporter