Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Wykgrien Binnenstad Bolsward

Wykgrien

Op maandag 19 september hebben bewoners van de binnenstad van Bolsward meegepraat over de inrichting van hun wijk. De groencommissie Binnenstad heeft een aantal ideeën gepresenteerd en daar konden de bewoners op reageren. De bewoners hebben zelf ook ideeën geleverd.

Al deze ideeën kunt u nalezen in de bijlage die u onderaan deze pagina vindt.
De volgende stap is dat de gemeente offertes gaat opvragen bij verschillende bedrijven. De groencommissie zal kijken welke maatregelen we kunnen uitvoeren. Dat gebeurt dan op basis van de kosten en de wensen van de bewoners. In november/december wil de gemeente samen met bewoners het groen gaan aanplanten. De gemeente zorgt dan voor het plaatsen van bankjes, speeltoestellen en dergelijke.

Het project
De bewonersavond is onderdeel van het project Wijkgroen Binnenstad Bolsward. Met dit project wil de gemeente de binnenstad van Bolsward (met uitzondering van het winkelgebied) nog mooier maken. Dan doen we door op detailniveau verbeteringen aan te brengen in de leefomgeving. Het gaat dan bijvoorbeeld om het planten van bomen/struiken, maar ook om bankjes en eventueel zelfs speeltoestellen. Wij passen de maatregelen zowel toe op openbaar als op particulier terrein.

De groencommissie
De groencommissie is in het leven geroepen om burgers de kans te geven mee te denken met de gemeente. Hiervoor hebben wij een aantal partijen uit Bolsward aangeschreven. De groencommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting Bolsward Promotion, de Stichting Bolsward Historie, de Stichting Speeltuin Schuttersveld, de Wijkvereniging De Molendraai, de Stichting Miljeu Wurkgroep Boalsert en Hid Herohiem. De taak van de groencommissie is om zelf met ideeën te komen, maar ook om de ideeën van de bewoners mee te nemen en te beoordelen.

Herinrichting Binnenstad
Bij ons staat ook de herinrichting van het winkelgebied in de planning. Om deze reden zullen wij met het project Wykgrien ons beperken tot de binnenstad met uitzondering van het winkelgebied.

Kosten
Voor het project is EUR 25.000,- beschikbaar: EUR 10.000,- voor groen en EUR 15.000,- voor de inrichting.

Informatie
Voor meer informatie over het project of voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Peter Dijkstra, telefoon 489438 of mail p.dijkstra@gemeenteswf.nl.

* Concept Maatregelen Wijkgroen Binnenstad Bolsward (19 september 2011).pdf (4,72 MB)