Met Willeke in de polonaise

Persbericht van CareClowns

Amersfoort, 22 september 2011 - In het kader van de lancering van de nieuwe Stichting CareClowns verraste Willeke Alberti gisteren de bewoners van verzorgingshuis 'De Buitenhof' in Amsterdam. Samen met twee speciaal opgeleide CareClowns bezorgde zij de dementerende ouderen een onvergetelijke middag. De stichting CareClowns richt zich op, de steeds groter wordende groep, dementerende ouderen in Nederland. Helaas leeft het merendeel van deze groep in Nederland in isolement en eenzaamheid. Door de bijzondere manier van contact en spel weten Care Clowns de dementerende ouderen uit dit isolement te halen. Ambitieuze doelstelling van de stichting is om binnen afzienbare tijd zoveel financiële ondersteuning te verwerven, dat alle dementerende ouderen regelmatig en om niet door CareClowns bezocht kunnen worden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat persoonlijke aandacht en benadering van dementerende ouderen hun kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd. De ervaring leert dat de impact van deze aandacht op langer termijn doorwerkt. Dit is waar CareClowns toegevoegde waarde biedt. Dat beaamt ook activiteitenbegeleidster Monique van Leeuwen uit verzorgingshuis 'Huis te Wijck' te Beverwijk: "De mevrouw die overdag altijd zit te slapen, heeft het hoogste woord en zingt uit volle borst mee als de CareClowns er zijn. Het vrolijke bijzondere gevoel is er niet alleen als de clowns er zijn. Ook dagen daarna merk je als verzorgende of familie nog het positieve effect. Soms is het zingen van weer een van de liedjes genoeg om weer die lach op hun gezicht te krijgen. Je hebt dan contact met ze en dat is heel veel waard".

Naast Willeke Alberti hebben meer bekende Nederlanders, zoals Bart Chabot, Jacques d'Ancona en Astrid Joosten zich verbonden aan stichting CareClowns: "Ik heb de CareClowns aan het werk gezien bij mijn moeder. Het was ontroerend goed. Zo knap dat ik er stil van werd. Ik hoop dat er veel donateurs komen, want alle mensen met dementie verdienen dit", aldus ambassadeur Astrid Joosten.

CareClowns krijgt geen subsidie en is van donaties afhankelijk. Voor een bijdrage: giro 6886. Voor meer informatie: www.careclowns.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.careclowns.nl



Razende Robot Reporter