1e Blaue Engel Ecolabel voor katoenen handdroogsysteem in Nederland

Persbericht van CWS

22 september 2011. CWS is als eerste en enige Nederlandse aanbieder van katoenen handdroogsystemen onderscheiden met het Blaue Engel ecolabel. Het betreft haar milieuvriendelijke CWS handdoekautomaten in combinatie met katoenen rollen. Blaue Engel, bestaat sinds 1978 en is daarmee het oudste en meest bekende milieukenmerk ter wereld. Het stelt bedrijven in staat om zich met milieuvriendelijke producten te onderscheiden. Een onafhankelijke jury stelt de criteria vast waaraan producten en diensten moeten voldoen.

Katoen is favoriet
Deze 'Ecolabel Jury' kende het Blaue Engel RAL-UZ 77 keurmerk toe vanwege het gebruik van duurzame katoenen handdoekrollen in combinatie met de specifieke CWS handdoekroldispensers. Alleen de beste en meest milieuvriendelijke producten komen voor dit label in aanmerking. Vergeleken met papieren handdoekjes, afhankelijk van de soort van papier, verbruiken katoenen handdoeken 63 procent minder energie, 79 procent minder afval en 48 procent minder CO2-uitstoot. Dit was in 2006 de conclusie van een onderzoek, uitgevoerd door de European Textile Services Association E.T.S.A.1)

CWS focust sinds de oprichting van het bedrijf al op duurzaamheid en milieubescherming en voelt daarbij een grote verantwoording voor mens en milieu. Dat geldt voor alles: van ontwikkeling van sanitaire hygiëneoplossingen tot en met logistiek. Dit betekent in de praktijk terugdringing van de CO2 uitstoot, zorg voor water- en energieconsumptie, milieuvriendelijke wasmiddelen, schoonhouden en hergebruiken van afvalwater, voorkomen van onnodig afval. Kortom milieubesparende wasprocessen in de eigen moderne wasserij en een duurzame levenscyclus van katoenen rollen. Een rol wordt gemiddeld 200 keer opnieuw ingezet en daarna hergebruikt o.a. als poetskatoen.

Kwaliteit, hygiëne en milieubeheer
De CWS wasserij werkt niet alleen volgens alle wettelijke eisen, maar ook met eigen milieubesparende en -beschermende maatregelen. Dit is mogelijk door duurzame kwaliteit en een gecertificeerd hygiëne- en milieumanagementsysteem, dat voldoet aan alle officiële regels en voorschriften. De producten worden grotendeels geleverd op huurbasis. CWS is verantwoordelijk voor de gehele levenscyclus van productie tot onderhoud en gebruik, tot aan de verwerking. De CWS Washroom oplossingen zijn ontworpen, geproduceerd en verder ontwikkeld volgens de nieuwste kennis en technologieën en voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen.

Over CWS
CWS Nederland is een dochteronderneming van één van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround-oplossingen voor sanitaire ruimten en textieldiensten. Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS handdoek-, zeep- en geurdispensers, innovatieve entreematten en milieuvriendelijke sensorkraanconcepten. Alle diensten worden aangeboden via flexibele huur- en service contracten. Klanten profiteren van de transparante kosten en professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies, regelmatig onderhoud van de dispensersystemen, professionele behandeling van de handdoekrollen, matten en kleding. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en maakt deel uit van de Haniel-groep. Haniel heeft een totale verkoopsomzet van 27.4 miljard euro (boekjaar 2010), heeft ongeveer 58.000 werknemers en is een van de succesvolste Duitse familiebedrijven ter wereld is.

1)Bron: Lifecycle Analysis of Hand Drying Systems: Cotton Towel Rolls vs. Paper Towels - Summary June 2006). Een katoenen handdoekrol wordt 150 à 200 maal opnieuw ingezet. Katoenen rollen worden gewassen in eigen moderne wasserijen met gecertificeerde, milieuvriendelijke was processen en een efficiënt energiegebruik.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.nl.cws.com



Razende Robot Reporter