Hoefnet

Nieuws

Lipica: Baackmann wint tweespan dressuur

22-09-2011

De Duitse menner Dieter Baackmann heeft de tweespan dressuur gewonnen op het WK voor enkel-, twee-en vierspan pony's in Lipica. Zijn land-en teamgenoot Stephan Koch werd tweede, voor de Amerikaanse Jennifer Matheson. Eerste starter Ewoud Boom zette de beste Nederlandse prestatie neer en eindigde in dit eerste WK-onderdeel op de achtste plaats.

Baackmann zette met zijn tweespan Duitse rijpony's in de hoofdpiste van de Lipizzaner stoeterij een prachtige proef neer. De vice-kampioen van Duitsland kreeg van het internationale jurycorps bestaande uit Andrew Counsell (GBR), Pia Skar (DEN), Gé König (NED), Hardy Zantke (USA) en Franz Vetter (GER) de winnende score van 39,68 strafpunten toebedeeld.

Ondanks het feit dat Ewoud Boom vanmorgen om 09.00 uur als eerste moest starten en de pech had dat de sproeiers aangingen op het moment dat hij op het hoofdterrein kwam, reed de menner uit Nijkerk een niet-onverdienstelijke proef. Individueel deelneemster Manon van Kasteren eindigde achter Boom op de negende plaats met 51,20 strafpunten en werd daarmee licht onder gewaardeerd. Tweede teamlid bij de pony tweespannen Woutera van de Kamp eindigde als twaalfde in de dressuur tijdens haar eerste WK-optreden. Karel van Kekem bezet de 20ste plaats in de dressuur van het 27 deelnemers tellende veld. Vanmiddag is het programma voortgezet met de eerste helft van de dressuur van de enkelspan pony's. Yvonne de Ruyter en Melanie Becker starten morgen om respectievelijk 09.10 en 12.15 uur. Beide resultaten tellen mee voor het team.
Op vrijdagmiddag komen vanaf 13.30 uur de vierspannen in actie. Starttijden:
Aart van de Kamp jr.: 14.10 (individueel)
Bram Chardon: 14.30 (team)
Marcel de Vries: 15.25 (individueel)
Jan de Boer: 15.55 (team)

Volg het WK in Lipica live op internet via www.silive.si Startlijsten en live uitslagen via Hoefnet.nl

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Dieter Baackmann Dieter Baackmann
Stephan Koch Stephan Koch
Jennifer Matheson Jennifer Matheson
Woutera van de Kamp Woutera van de Kamp
Karel van Kekem Karel van Kekem
Manon van Kasteren Manon van Kasteren
Ewoud Boom Ewoud Boom